Slovenija
45 ogledov

Na tnalu sto delovnih mest

<slovenija> 06.05.2008 Ivan Zagar, izjava za javnost, DZ, Ljubljana, foto: Boštjan Tacol
Ker na ministrstvu nočejo popustiti, bi se lahko investitor umaknil.

"Ker nam pristojna ministrstva ne dajo soglasja, je ogroženih več kot sto morebitnih novih delovnih mest v naši občini. To se ne bi smelo dogajati," pojasnjuje Ivan Žagar, župan Občine Slovenska Bistrica.

Vojka Osojnik iz omenjene občine dodaja, da je na zemljišču ob avtocesti Ljubjana–Maribor za gradnjo zainteresiranih več potencialnih tujih investitorjev, ki bi tu postavili poslovno-trgovski center.

Držijo se pravil

Zapletlo se je pri spremembi namembnosti občinskega zemljišča. Kljub interesom tujih vlagateljev in trudu občine od leta 2009, da bi zemljišče postalo gradbeno, jih je ministrstvo tudi letos zavrnilo.

Na okoljskem ministrstvu so neomajni. Poudarjajo, da je treba v določeni občini najprej pozidati že zazidljiva zemljišča, šele nato se lahko spremeni namembnost zemljišča iz kmetijskega v stavbno. "Po podatkih, ki smo jih prejeli od občine, je v naselju Slovenska Bistrica še približno 117 hektarjev nezazidanih prostih stavbnih površin, kar pomeni, da nadaljnje poseganje na kmetijska zemljišča ni dopustno," so za konkretno zadevo odgovorili na ministrstvu.

Komentarjev 3
  • varan 13:13 08.september 2013.

    Lep primer mafijskega delovanja

  • brencl 12:31 08.september 2013.

    seveda se državni birokratki izživljajo - tega v tujini ni.Jaz bi njih in njihove familije pod prisilo hranil z pridelko, ki zrasejo ob avtocesti, pa da jih vidim!Odločajo naj tam, kjer gre za individualno stanovanjsko gradnjo, saj se ...prikaži več z njo pozida več kmetijskih zemljišč, kot z industrijsko, ki je koncentrirana v industrijsko-poslovne cone.Naj si gredo butasti paraziti ogledat v tujino, kjer so ob avtocestah več ali manj nepretrgani kompleksi industrijsko-poslovnih con in objektov, saj so zemljišča tako ali tako že devastirana zaradi prometa! Pri nas pa raznorazni EKO-talibani in telebani tega ne uvidijo!

  • Lavdan 11:42 08.september 2013.

    Smrad po korupciji. Z zazidljivo zemljo bi morala razpolagati država in ne razni župančki, ki jih je pol preveč.