14. februarja stavka učiteljev

Foto: Profimedia
Štrukelj: Gre za največjo stavko v javnem sektorju v zgodovini samostojne Slovenije.
Oglej si celoten članek

Stavka se bo 14. februarja začela z velikim shodom v Ljubljani. "Pričakujemo eno največjih demonstracij javnega nezadovoljstva pri nas. Na šolah bodo ostale stavkovne straže. Ni izključeno, da se stavka ne bo razširila še na ostale dele javnega sektorja," sporočajo iz sindikata učiteljev SVIZ.

SVIZ: Na potezi je vlada

S tem stavka ne bo končana pač pa se bo prilagajala dogodkom za pogajalsko mizo. Torej se bo stavka lahko tudi obnovila, prav tako ni izključeno, da bi se razširila še na druge dele javnega sektorja, pojasnjuje glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj. "Če bo vlada pristala na naše zahteve, bomo stavko z veseljem odpovedali. V kolikor dogovora z vlado ne bo, bomo stavko izvedli z vso intenzivnostjo."

Regres 1200 evrov bruto

Slovenija Šole in vrtci bodo na valentinovo verjetno zaprti

Učitelji pristojne pozivajo k takojšnjemu začetku pogajanj o zvišanju plač izobraževalcev in izobraževalk ter ponovni vzpostavitvi porušenih razmerij v plačah med zaposlenimi v izobraževanju, zdravstvu in državni upravi.
"Država je pričakovala, da bo na plečih izobrazžvanja reševala javne finance. Uspehi naših učencev in dijakov so nad povprečjem razvitih drzav. Ali ni ključnega pomena za gospodarsko rast ustrezno in kakovostno izobraževanje," sprašuje Štrukelj. 

Koprivnilkar: Stavkovne zahteve presegajo pol milijarde evrov

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar ocenjuje, da trebutne stavkovne zahteve presegajo pol milijarde evrov. "Gre za radikalen poseg, ki pomeni korenito prerazporeditev sredstev v družbi, za katero z namenom celovitega odziva na številne zahteve različnih sindikatov potrebujemo širši družbeni konsenz," pravi Koprivnikar. Stavko so napovedali tudi v Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije, nanjo pa se pripravljajo še v pogajalski skupini reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 19:24 12. Februar 2018.

    V vsakem primeru podpiram stavko, saj je to očitno edini način, da se kaj doseže. Mnogi starši vidimo, kako imajo …

  • 12:11 10. Februar 2018.

    Preveč je tistih,ki nič ne delajo,polno raznih agencij,ki so samisebi namen brez učinka.Take otoke ko jih imamo danes je pa …

  • 17:25 15. December 2017.

    Predlagam, da zaposlen i v izobraževanju štrajkako 14.07.2018. Saj se ves čas sklicujejo na delo in priprave izven delovnega časa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.