"Na Zpizu lažejo"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Odziv. “Na zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) lažejo in zavajajo, da se upokojenci lahko odpovemo varstvenemu dodatku,” trdi upokojenka Š. P.
Oglej si celoten članek

Že konec aprila je namreč podala izjavo na zapisnik na koprskem Zpizu, da se želi dodatku odpovedati, pa so njen zahtevek zavrnili, češ da to ni možno. “Kako me lahko država prisili, da dobivam varstveni dodatek, potem ga bodo morali pa moji otroci vrniti ali pa jim bodo vzeli stanovanje? To je nacionalizacija, kot po vojni, ko so ljudem jemali hiše in stanovanja,” meni Š. P.

Po odločbi bo prepozno

Aprila je bilo še “preuranjeno, da bi se odpovedali, stvari še niso bile dorečene in referenti na zavodu še niso imeli navodil, kako ravnati v takšnih primerih”, pravi Aleksander Vrabec, direktor koprske enote Zpiza.

Na ministrstvu za delo pa upokojencem, ki bi se dodatku želeli odpovedati, svetujejo, naj to storijo najpozneje do 31. decembra, torej še pred začetkom uporabe novega zakona, čeprav so to v preteklosti že storili. Če se bodo pritožili šele po tem, ko jim bo center za socialno delo januarja po uradni dolžnosti izdal nove odločbe, bo prepozno, saj bo že izplačan prvi znesek dodatka in vnesena zaznamba na nepremičnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:32 14. November 2011.

    Morda pokojnina ne zadošča za kritje vseh stroškov (ogrevanje, voda, komunala, elektrika, telefon, televizija...) in hrane, ki skupaj zelo hitro …

  • 18:13 14. November 2011.

    zgubljena duša,zakaj pa sploh morajo prejemat varstveni dodatek, če imajo v lasti stanovanje,hišo ali pa kakšno drugo nepremičnino.

  • 08:55 14. November 2011.

    [i]"Prejemniki varstvenega dodatka bodo morali zaradi nove socialne zakonodaje, ki bo začela veljati januarja, dopustiti zaznambo v zemljiški knjigi na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.