Slovenija
65 ogledov

"Na Zpizu lažejo"

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mukotrpni 08:27 14.november 2011.

    zakaj? Sram jih je lahko in državo tudi,pošten delavec dela celo življenje in zdaj mora dobit dodatek da preživi.Guzonje v vladi pa denar kradejo kakor jim paše.Žalostna je ta naša "mala Švica"....

  • jurij 18:13 14.november 2011.

    zgubljena duša,zakaj pa sploh morajo prejemat varstveni dodatek, če imajo v lasti stanovanje,hišo ali pa kakšno drugo nepremičnino.

  • Zgubljena duša 08:55 14.november 2011.

    [i]"Prejemniki varstvenega dodatka bodo morali zaradi nove socialne zakonodaje, ki bo začela veljati januarja, dopustiti zaznambo v zemljiški knjigi na [b]svoji[/b] nepremičnini. [/i]Berem, berem, pa mi pri vsem tem nekaj ni jasno... varstveni dodatek je namenjen tistim, ki imajo ...prikaži več prenizke pokojnine, da bi se preživljali... Če imajo kakšno nepremičnino ali drugo lastnino - zakaj je že prej ne prepišejo na svoje otroke? Kaj bo pa država v tem primeru terjala od njih, če ne bodo imeli popolnoma nobene lastnine? Ali je v zakonu v tem primeru tudi opredeljeno, da morajo dediči, ki nič ne dedujejo, vračati dodatek?Sicer pa na ZPIZU lažejo in zavajajo še z marsičem drugim. V odločbah o pokojninah npr. ko pišejo ves čas o NETU plačah, ki so pa dejansko zelo prirejeni izračuni neto plače in daleč od tega, a to je že druga zgodba.

  • Zgubljena duša 18:32 14.november 2011.

    Morda pokojnina ne zadošča za kritje vseh stroškov (ogrevanje, voda, komunala, elektrika, telefon, televizija...) in hrane, ki skupaj zelo hitro znesejo 300€ in več. Kaj pa vem... Lastništvo nad streho nad glavo meni še ne pomeni, da se lahko zdaj ...prikaži več nekdo z lahkoto preživlja iz meseca v mesec... Je pa zagotovo lažje. Mogoče pa ne vidim dovolj široko problematike.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.