Največ karantenskih odločb na tej naši meji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Napotitev v karanteno na domu je v zadnjem tednu prejelo 7311 oseb.
Oglej si celoten članek

Vodja oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje iz uprave uniformirane policije pri Generalni policijski upravi Alojz Sladič je na novinarski konferenci predstavil poročilo policije o nadzoru nad izvajanjem vladnih odlokov za preprečevanje epidemije v zadnjem tednu, ko je skupaj opravila nadzore na 12.182 krajih. To je le nekaj manj kot teden dni prej. Dnevno je to v povprečju 1752 nadzorov.

Skupno število ugotovljenih kršitev se vztrajno zmanjšuje, hkrati pa je delež opozoril vse večji. Morda nekoliko zbode v oči sreda, ko so v enem samem postopku obravnavali 12 kršiteljev, ki na zaprtem javnem kraju niso hoteli nadeti zaščitnih mask, je povedal.

Največ na meji s Hrvaško

Potrdila o napotitvi v karanteno na domu so v zadnjih sedmih dneh vročili 7311 osebam, kar je enkrat več kot teden dni prej (3601). Največ napotitev v karanteno na domu so glede na državo vstopa v Slovenijo izdali na meji s Hrvaško (6256), na meji z Madžarsko 24, na meji z Italijo 12 in na meji z Avstrijo devet, 110 napotitev pa na letališču Jožeta Pučnika. Z občasnimi nadzori na cestnih prehodih na notranji meji so izdali napotitve za karanteno na domu še za 33 ljudi.

Glede na državo izvora pa je bilo največ napotitev v karanteno izdanih ljudem iz BiH, in sicer 4797, in ljudem iz Kosova, in sicer 1251.

Hrvaška Kako na Hrvaško otroci, kako prebolevniki

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:23 21. Maj 2021.

    Teh tujcev sploh ne bi smeli spustiti v državo, ker karantene ne spoštujejo, saj njihovi delodajalci od njih zahtevajo, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.