Slovenija
1934 ogledov

Največ karantenskih odločb na tej naši meji

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Profimedia
Napotitev v karanteno na domu je v zadnjem tednu prejelo 7311 oseb.

Vodja oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje iz uprave uniformirane policije pri Generalni policijski upravi Alojz Sladič je na novinarski konferenci predstavil poročilo policije o nadzoru nad izvajanjem vladnih odlokov za preprečevanje epidemije v zadnjem tednu, ko je skupaj opravila nadzore na 12.182 krajih. To je le nekaj manj kot teden dni prej. Dnevno je to v povprečju 1752 nadzorov.

Skupno število ugotovljenih kršitev se vztrajno zmanjšuje, hkrati pa je delež opozoril vse večji. Morda nekoliko zbode v oči sreda, ko so v enem samem postopku obravnavali 12 kršiteljev, ki na zaprtem javnem kraju niso hoteli nadeti zaščitnih mask, je povedal.

Največ na meji s Hrvaško

Potrdila o napotitvi v karanteno na domu so v zadnjih sedmih dneh vročili 7311 osebam, kar je enkrat več kot teden dni prej (3601). Največ napotitev v karanteno na domu so glede na državo vstopa v Slovenijo izdali na meji s Hrvaško (6256), na meji z Madžarsko 24, na meji z Italijo 12 in na meji z Avstrijo devet, 110 napotitev pa na letališču Jožeta Pučnika. Z občasnimi nadzori na cestnih prehodih na notranji meji so izdali napotitve za karanteno na domu še za 33 ljudi.

Glede na državo izvora pa je bilo največ napotitev v karanteno izdanih ljudem iz BiH, in sicer 4797, in ljudem iz Kosova, in sicer 1251.

Hrvaška plaža Hrvaška Popotnik Kako na Hrvaško otroci, kako prebolevniki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • marko345 07:23 21.maj 2021.

    Teh tujcev sploh ne bi smeli spustiti v državo, ker karantene ne spoštujejo, saj njihovi delodajalci od njih zahtevajo, da delajo. Butale.