Napoved do konca februarja. Tako bo s snegom ta teden.

Foto: Profimedia
Izjemnom visokim temperatura sledi torkova fronta, ki bo tudi k nam prinesla snežinke. Kako bo naprej?
Oglej si celoten članek

Vremenski začetek letošnjega februarja je v znamenju visokih temperatur; kot poroča portal Ciklon.si so temperature na jugovzhodu Slovenije okrog 11 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem. Včeraj se je živo srebro v Črnomlju povzpelo na 17 stopinj, danes je bilo že stopinjo več.

Jutri naj bi šlo podobno visoko, a do 20 stopinj Celzija po zadnjih kazalcih le ne bo šlo. Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu bodo jutri najvišje dnevne temperature od 11 do 14, na jugovzhodu do 17 stopinj.

V torek nas bo prešla hladna fronta, ob kateri bo - kot napovedujejo na Arsu - občasno deževalo, medtem ko na portalu Ciklon.si napovedujejo, da bo severno od Alp občasno snežilo. "Pri nas bodo to bolj snežne plohe, ki pa seveda ne bodo pustile kake snežne odeje," odgovarjajo na številna vprašanja, povezana z morebitno snežno pošiljko.

xxx

Napoved od 6. do 11. februarja

V drugi polovici tedna se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo dotekal občutno hladnejši in bolj suh zrak. Območje visokega zračnega tlaka bo nad našimi kraji bo ob koncu prihodnjega tedna nekoliko oslabelo, z zahodnikom bo v višinah k nam znova dotekal nekoliko toplejši in vse bolj vlažen zrak, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo prevladovalo precej jasno vreme, v četrtek bo pihal okrepljen severnik, na Primorskem burja. Hladneje bo. Proti koncu prihodnjega tedna se bo oblačnost postopno povečala.

Na portalu Ciklon.si dodajajo napoved do konca meseca: "Zadnja dekada v februarja ostaja odprta, vendar zaenkrat nič ne kaže na kake spremembe."

Vreme preglednica

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.