Slovenija
23609 ogledov

Napoved do konca februarja. Tako bo s snegom ta teden.

Sneg
Izjemnom visokim temperatura sledi torkova fronta, ki bo tudi k nam prinesla snežinke. Kako bo naprej?

Vremenski začetek letošnjega februarja je v znamenju visokih temperatur; kot poroča portal Ciklon.si so temperature na jugovzhodu Slovenije okrog 11 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem. Včeraj se je živo srebro v Črnomlju povzpelo na 17 stopinj, danes je bilo že stopinjo več.

Jutri naj bi šlo podobno visoko, a do 20 stopinj Celzija po zadnjih kazalcih le ne bo šlo. Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu bodo jutri najvišje dnevne temperature od 11 do 14, na jugovzhodu do 17 stopinj.

V torek nas bo prešla hladna fronta, ob kateri bo - kot napovedujejo na Arsu - občasno deževalo, medtem ko na portalu Ciklon.si napovedujejo, da bo severno od Alp občasno snežilo. "Pri nas bodo to bolj snežne plohe, ki pa seveda ne bodo pustile kake snežne odeje," odgovarjajo na številna vprašanja, povezana z morebitno snežno pošiljko.

Napoved od 6. do 11. februarja

V drugi polovici tedna se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo dotekal občutno hladnejši in bolj suh zrak. Območje visokega zračnega tlaka bo nad našimi kraji bo ob koncu prihodnjega tedna nekoliko oslabelo, z zahodnikom bo v višinah k nam znova dotekal nekoliko toplejši in vse bolj vlažen zrak, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo prevladovalo precej jasno vreme, v četrtek bo pihal okrepljen severnik, na Primorskem burja. Hladneje bo. Proti koncu prihodnjega tedna se bo oblačnost postopno povečala.

Na portalu Ciklon.si dodajajo napoved do konca meseca: "Zadnja dekada v februarja ostaja odprta, vendar zaenkrat nič ne kaže na kake spremembe."

Vreme preglednica | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.