Fronta bo "zagotovo bolj intenzivna", Arso prižgal opozorilo

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
Čaka nas precej izrazit prehod hladne fronte.
Oglej si celoten članek

"Iz četrtka na petek bo naše kraje in okolico prešla zelo izrazita hladna fronta, ki bo zagotovo bolj intenzivna kot včerajšnja," so opozorili vremenoslovci portala Neurje.si.

Včerajšnje neurje, ki je pustošilo po državi, je sicer za seboj pustilo precejšnjo škodo. Močni sunki vetra so odkrivali strehe in podirali drevesa, na območju Ilirske Bistrice, natančneje na severnem delu zaselka Koseze, je nastal tornado, ki je poškodoval 11 objektov in razkril pet streh.

Kot pojasnjujejo vremenoslovci portala Neurje.si, z zahodne smeri nad naše kraje še zmeraj doteka vlažen in topel zrak, s severozahoda pa bo prispela hladna zračna masa.

Zato si lahko, tako pisci na portalu, obetamo razvoj neviht, ki bodo lahko ponekod zopet močnejše narave.

"Od četrtka zvečer do sobote zjutraj bo ponekod padla večja količina padavin, zato lahko narastejo vodotoki, ponekod pa lahko težave vnovič povzročajo hudourniške poplave. Žal bo prehod precej izrazit, zato bodo temperature v nadaljevanju tedna tudi vse drugo kot poletne," pravijo in dodajajo: "Morda nas samo vreme in avgust opozarjata, da je tako imenovani "summer killer" še kako blizu. Ta bo kar približek pravemu."

xxx

Na Agenciji RS za okolje so že prižgali oranžno opozorilo za celo državo.

Foto: Arso Opozorilo

Kaj nas čaka po tem, pa lahko preberete v srednjeročni napovedi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:46 2. Avgust 2023.

    Postaja kritično - le kdaj bodo ljudje končno spoznali, da morajo nujno še manj dihati. Bodimo vendarle odgovorni, gre za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.