Slovenija
64807 ogledov

Fronta bo "zagotovo bolj intenzivna", Arso prižgal opozorilo

oblaki A. Š.
Čaka nas precej izrazit prehod hladne fronte.

"Iz četrtka na petek bo naše kraje in okolico prešla zelo izrazita hladna fronta, ki bo zagotovo bolj intenzivna kot včerajšnja," so opozorili vremenoslovci portala Neurje.si.

Včerajšnje neurje, ki je pustošilo po državi, je sicer za seboj pustilo precejšnjo škodo. Močni sunki vetra so odkrivali strehe in podirali drevesa, na območju Ilirske Bistrice, natančneje na severnem delu zaselka Koseze, je nastal tornado, ki je poškodoval 11 objektov in razkril pet streh.

Kot pojasnjujejo vremenoslovci portala Neurje.si, z zahodne smeri nad naše kraje še zmeraj doteka vlažen in topel zrak, s severozahoda pa bo prispela hladna zračna masa.

Zato si lahko, tako pisci na portalu, obetamo razvoj neviht, ki bodo lahko ponekod zopet močnejše narave.

"Od četrtka zvečer do sobote zjutraj bo ponekod padla večja količina padavin, zato lahko narastejo vodotoki, ponekod pa lahko težave vnovič povzročajo hudourniške poplave. Žal bo prehod precej izrazit, zato bodo temperature v nadaljevanju tedna tudi vse drugo kot poletne," pravijo in dodajajo: "Morda nas samo vreme in avgust opozarjata, da je tako imenovani "summer killer" še kako blizu. Ta bo kar približek pravemu."

Na Agenciji RS za okolje so že prižgali oranžno opozorilo za celo državo.

Opozorilo | Avtor: Arso Arso

Kaj nas čaka po tem, pa lahko preberete v srednjeročni napovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 18:46 02.avgust 2023.

    Postaja kritično - le kdaj bodo ljudje končno spoznali, da morajo nujno še manj dihati. Bodimo vendarle odgovorni, gre za naše otroke, vnuke....čudim se, da npr. Tour še ni prepovedan, da se še vedno lahko nekateri vozijo s kolesi na ...prikaži veča nožni pogon, saj tako še intenzivneje izdihujejo CO2 ! Električne pogone poznamo že kar nekaj časa, mi pa še vedno po starem. Kako naj torej zahtevamo od kmeta, da si v hlev namesti električno kravo ali drobnico na baterije, če smo še meščani tako neodgovorni?