Slovenija
7740 ogledov

Z BMW-jem zaparkiral gasilce

PGD Bled, intervencija, napačno parkiranje
1/2
PU Kranj Blejski gasilci so izgubljali dragocen čas zaradi neodgovornega Avstrijca.
Sinoči okoli pol sedmih je močan veter podrl drevo na turistični vlak na Cesti svobode na Bledu, o čemer smo že poročali. Gasilci pa so imeli pri izvozu na intervencijo težave, kajti pred garažnimi vrati PGD Bled je bil parkiran avto.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je na označeno pot, namenjeno intervencijskim vozilom, in kjer je prepovedano parkirati, parkiral 66-letni državljan Avstrije. S parkiranim vozilom je (s posnetka je mogoče razbrati, da gre za precej drag avto, BMW iz Špitala) onemogočil gasilcem takojšen izvoz na intervencijo.

PGD Bled, intervencija, napačno parkiranje | Avtor: FB PGD Bled FB PGD Bled

Plačal polovičko

Policisti so kršitelju na kraju izdali globo, ki jo je Avstrijec plačal v polovičnem znesku 40 evrov. Storil je prekršek po šestem odstavku 65. člena in s tem kršil 18. točko četrtega odstavka 65. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP). Globa za ta prekršek je 80 evrov. Gasilci PGD Bled so s tehničnimi sredstvi osebni avtomobil premaknili in si tako omogočili izvoz na intervencijo.

"Takšna dejanja so skrajno neprimerna, nepremišljena in nespametna. Saj vsi dobro vemo, da je pri varovanju življenja ljudi in njihovega premoženja pomembna in dragocena vsaka sekunda. Svetujemo, da se vedno poslužujete parkirnih mest, ki so za to namenjena, in da nikoli ne parkirate na intervencijske poti, parkirne prostore za invalide, itd...., saj imajo poseben namen!" so v sporočilu za javnost zapisali s Policijske uprave Kranj.

dezurni@styria-media.si

 

Neurje, Bled, turistični cestni vlak Bled Slovenija Na turistični vlak padlo drevo

 

Komentarjev 15
  • rd2dmk2 15:01 02.avgust 2023.

    vsi skupaj so pozabil zapisat kje je bil voznik, ko je bil njegov avto parkiran ? naj novinar pove kaj je v neposredni bližini gasilnega doma. kretenu vozniškemu bi odpeljal avto s pajkom v beograd pa nja plača prevoz do ...prikaži večo tja. cena kazni pa. ja ne vem kako gre to. v Bohinju, ti zaračunaj 280eurov kazni če parkiraš na parkirišču ( tam kje se sme parkirat ) brez listka da si plačal. ja Blejci majo radi bemfelne z jodlbergarji, ki si pocajo zobe. pa ne s kremšnitam.

  • Soljatar 12:42 02.avgust 2023.

    in kaj ima tle veze katere znamke je bil avto?

  • AN27 12:22 02.avgust 2023.

    Tu v zakonodaji manjka določba, da se v takih primerih, ko gre za intervencijo, avto lahko odstrani na najhitrejši možen način na škodo lastnika. Vsi vemo, kako bi lahko ta avto najhitreje umaknili...