Naša zamenjala srbsko

Foto: Žurnal24 Srbsko zastavo na dimniku nekdanje tovarne Argo je zamenjala slovenska. Tisti, k
Nacionalno. Po dveh dneh vihranja srbske zastave je zaplapolala slovenska.
Oglej si celoten članek

"V ponedeljek popoldne smo sneli srbsko zastavo," nam je povedal Vojko Rajh iz koprskega plezalnega društva. "A da zdaj visi druga? Ne, mi je nismo izobesili, zagotovo," je smeje dodal. Od nedelje je na dimniku nekdanje tovarne Argo namreč vihrala srbska zastava. Ob tem je marsikdo ugibal, kdo je imel motiv za njeno izobešenje in ali gre morebiti za odziv na aretacijo generala Ratka Mladića.

V akcijo plezalci

Z odstranjevanjem pa se je nekoliko zapletlo. Dimnik je visok okoli 50 metrov, klini, po katerih se je mogoče vzpeti proti vrhu, pa razmajani, zato je plezanje po Rajhovi oceni nevarno. Lastnik objekta je Abanka, njen predstavnik Uroš Šuber pa je na pomoč najprej poklical gasilce. "Ker ni bilo ogroženo življenje ali premoženje in ker je bila zastava obešena tako visoko, da je z našo opremo nismo dosegli, storitve nismo opravili. Lastniku smo svetovali, naj se obrne na plezalce," je razložil Denis Glavina, poveljnik koprske gasilske operative.

Foto: Žurnal24



Tisti, ki je izobesil slovensko zastavo, se je sicer potrudil, da se je povzpel še višje od svojega predhodnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.