Slovenija
86 ogledov

Naša zamenjala srbsko

Srbsko zastavo na dimniku nekdanje tovarne Argo je zamenjala slovenska. Tisti, k Žurnal24 main
Nacionalno. Po dveh dneh vihranja srbske zastave je zaplapolala slovenska.

"V ponedeljek popoldne smo sneli srbsko zastavo," nam je povedal Vojko Rajh iz koprskega plezalnega društva. "A da zdaj visi druga? Ne, mi je nismo izobesili, zagotovo," je smeje dodal. Od nedelje je na dimniku nekdanje tovarne Argo namreč vihrala srbska zastava. Ob tem je marsikdo ugibal, kdo je imel motiv za njeno izobešenje in ali gre morebiti za odziv na aretacijo generala Ratka Mladića.

V akcijo plezalci

Z odstranjevanjem pa se je nekoliko zapletlo. Dimnik je visok okoli 50 metrov, klini, po katerih se je mogoče vzpeti proti vrhu, pa razmajani, zato je plezanje po Rajhovi oceni nevarno. Lastnik objekta je Abanka, njen predstavnik Uroš Šuber pa je na pomoč najprej poklical gasilce. "Ker ni bilo ogroženo življenje ali premoženje in ker je bila zastava obešena tako visoko, da je z našo opremo nismo dosegli, storitve nismo opravili. Lastniku smo svetovali, naj se obrne na plezalce," je razložil Denis Glavina, poveljnik koprske gasilske operative.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Tisti, ki je izobesil slovensko zastavo, se je sicer potrudil, da se je povzpel še višje od svojega predhodnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.