Našli moškega, ki je napadel Niko Kovač

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Policija je predstavila dosedanje ugotovitve preiskave o dveh napadih v centru Ljubljane. Medtem ko so napadalca Nike Kovač že našli, Grimsovega še vedno iščejo.
Oglej si celoten članek

Pomočnik načelnice policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović je razkril dosedanje ugotovitve preiskave o dveh dogodkih psihofizičnega nasilja. "Preiskovali smo dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi v centru Ljubljane. Prvo je bilo storjeno na Slovenski cesti, kjer je oseba utrpela lažje telesne poškodbe. Fotografijo osumljenca smo objavili v medijih, na podlagi podatkov pa smo uspešno identificirali osumljeno osebo. Podana bo bila kazenska ovadba za blažje telesne poškodbe," je povedal Beganović.

Predvidena kazen za povzročitev lahkih telesnih poškodb je denarna kazen ali zapor do enega leta. Pri hujši poškodbi storilcu grozi triletna zaporna kazen.  

Drugega storilca še iščejo

Pri drugem napadu, kjer je bila žrtev poslanec državnega zbora, ki je utrpel lažje telesne poškodbe, predkazenski postopki še potekajo. Kot je povedal pomočnik načelnice, so bili materialni dokazi zavarovani, prav tako še vedno poteka forenzična preiskava. "Fotografija je bila javno objavljena, vendar do sedaj še nismo prejeli nobene informacije, ki nam bi pomagala pri identifikaciji storilca," je še dodal.

Zaradi tega ponovno poziva vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o identiteti te osebe, naj jim to sporočijo na številko 113 ali anonimno na številko 080 1200.

Foto: Policija Napadalec na Grimsa

Povečano varovanje

Zaradi tega je policija tudi prilagodila izvajanje ukrepov spremenjenim okoliščinam, s katerim poskuša v čim večji meri preprečiti ravnanje posameznikov in skupin, ki vplivajo na varnost varovanega objekta in zaposlenih oseb. "Med drugim smo povečali prisotnost policistov v neposredni okolici. S pristojnimi v državnem zboru izvajamo določene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti," je razložil. Policija vsa nasilna ravnanja do kogarkoli smatra za nedopustna, zaradi tega bodo tudi prednostno obravnavana.

"Za uspešno preiskavo je ključno sodelovanje vseh oškodovancev. Vsa kazniva dejanja čimprej prijavite, še posebej če gre za nasilna. Tako bodo dogodki uspešno preiskani, storilci pa nadaljnjo procesirani," je še zaključil.

Slovenija Tako se v Inštitutu 8. marec odzivajo na napad na Grimsa Slovenija Policija o napadu na Niko Kovač: Enega napadalca že identificirali

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 63

  • 09:59 10. November 2022.

    Nika vsaj en moški ki te je podrl ti ga pa prijaviš. Si na dobri poti da boš ostala teta …

  • 22:14 9. November 2022.

    A veste, kaj je grozljivo? Da človek en napad obsodi, drugega pa privosci. Dvojna merila... Noro! Nasilje je nasilje in …

  • 22:09 9. November 2022.

    Nikogar niso našli, ker ga NI!! INSCENIRANO IN POKRITO ŠE S STRANI POLICIJE, DA NE BI BLAMIRALI LAŽNIVKE!! Na padalca …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.