Slovenija
17298 ogledov

Tako se v Inštitutu 8. marec odzivajo na napad na Grimsa

Branko Grims Saša Despot
Odzivi na današnji napad na poslanca SDS.

Kot smo že poročali, popoldne je prišlo do napada neznanca na poslanca SDS Branka Grimsa. Ta je po napadu na portal Siol.net povedal, da je doživel resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. "Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu." Grims je dogodek že prijavil policiji, preiskava poteka. 

Napad je na Twitterju že objavil prvak SDS-a Janez Janša, odzvali so se tudi na Inštitutu 8. marec, katerega direktorica Nika Kovač je tudi doživela napad neznancev v Ljubljani. Na Inštitutu so napad na Grimsa že obsodili. 

Odzvala sta se tudi oba predsedniška kandidata. Anže Logar je napisal, da ostro obsoja napad na poslanca ter da je pomembno, da se v vseh primerih fizičnega nasilja čim prej odkrije storilce in sproži ustrezne postopke. "Nasilje in nestrpnost je treba nemudoma ustaviti, Slovenija potrebuje dialog in sodelovanje!"

Nataša Pirc Musar pa je zapisala, da je potrebno imeti do nasilja ničelno toleranco. "Potruditi se moramo, da se bomo spoštljivo pogovarjali. Vsi. Tudi s tistimi, s katerimi se ne strinjamo."

Nataša Sukič Slovenija Slovenija Poslanca SDS naj bi fotografirala računalnik poslanke Levice Nika Kovač Slovenija Policija o napadu na Niko Kovač: Enega napadalca že identificirali

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • kapljač 18:15 30.oktober 2022.

    Tudi Nika pretirava z podvezo! Gledališče za male otroke!

  • Carbon 11:54 29.oktober 2022.

    A zdj ko je pa poslanec,se pa na dolgo govori piše pa seveda napad na sds.Tistega gospoda,ko so ga ubili še prej pretepli v gozdu,je blo glih za kratke članke,kot muha enodnevnica.Pa kdo je on,da bo zdj cela slovenija lovila ...prikaži več njegovega napadalca, ko je bil nasred lj.napaden?!Aja oni so nad nami in nad bogovi.Zmeraj najbol bogi prebogi!

  • upanje 11:33 29.oktober 2022.

    obsojam vsakrsno nasilje samo niko kovac bi vprasal pri katerem specialistu je bila da ji je dal ruto na roko s tem bi se njemu lahko delala reklamo ker ce je poskodovana bi takoj pokazala zdravnisko potrdilo da nebo tako ...prikaži večo kot pri mesecu ko je sel po enem mesecu na test za droge