Slovenija
4457 ogledov

Poslanca SDS naj bi fotografirala računalnik poslanke Levice

Nataša Sukič Saša Despot
Levica zahteva, da se preverijo varnostne kamere. Ko bodo preverili posnetke, se bodo odločili za prijavo policiji.

Poslanca SDS Andrej Hoivik in Franc Breznik naj bi med odmorom na seji slikala zaslon računalnika poslanke Levice Nataše Sukič, medtem ko je ni bilo v dvorani. 

Poslanka Levice Sukič je dejala, da je šokirana. Poslanke in poslanci drugih poslanskih skupin so jo opozorili, da sta v odrejenem deset minutnem odmoru, ko je zapustila svoj poslanski prostor, poslanca SDS Hoivik in Breznik pristopila k njenemu mestu in tam "nekaj fotografirala". "Baje sta celo odprla ekran mojega računalnika in fotografirala, kaj in zakaj, ne vem," je dejala.

Poseg v zasebnost

Poslanska skupina Levica je poslala dopis predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič, v katerem zahtevajo, da zoper storjeno ustrezno ukrepa. O tem so seznanili tudi generalno sekretarko DZ Uršulo Zore Tavčar in jo vprašali, ali so dejanje poslancev SDS zabeležile kamere velike dvorane DZ.

V dopisu so zapisali še, da je to nedopustno dejanje posega v poslankino zasebnost opazilo več poslancev različnih poslanskih skupin ter predstavnik ministrstva za delo. "Vodja poslanske skupine Svoboda je poslanca Hoivika opozoril na nedopustno dejanje, po katerem sta se poslanca vrnila v svojo poslansko klop," so zapisali.

"Sem šokirana, zgrožena in očitno v stranki SDS nimajo mej, tako kot jih nimajo pri komentarjih glede napada na Niko Kovač, tako jih očitno nimajo niti več v državnem zboru," je dejala Sukič. Prostor, kjer sedi poslanka ali poslanec, je njegov delovni prostor, v katerega se pač ne sme in ne more vdirati na tak način, je dodala.

Najprej zanikal, nato pa ...

Poslanec SDS Hoivik je sprva dejal, da bomo stvar uredili znotraj poslanske skupine, nato pa dodal, da je naredil le "dokazno gradivo". "Po dveh letih se še vedno pozna, ko je Levica, takrat KUL opozicija, s svinčnikom uničevala javno lastnino, to sem šel slikat," je dejal in pokazal fotografijo poslanske mize. 

Na vprašanje, ali je odpiral računalnik Sukičeve, pa je dejal: "Absolutno ne, lahko gremo gledat posnetke, niti dotaknil se nisem, samo slikal sem javno površino v DZ."

 

Janez Janša Pred DZ Slovenija Janša: "Grobo napadel našega poslanca!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
 • Pierre 12:33 29.oktober 2022.

  Andrejček smrkavec razvajen lažniv!!!

 • Avatar mahatma2
  mahatma2 12:24 29.oktober 2022.

  V Grčiji so prepovedali zločinsko stranko "Zlato zoro". SDS sekta ji je pa popolnoma enakovredna in tudi njo bi morali v Sloveniji prepovedat.

 • Grof 09:30 29.oktober 2022.

  In to ravno temu travestitu, zakaj že, ….