Slovenija
14515 ogledov

Janša: "Grobo napadel našega poslanca!"

Branko Grims Youtube
Prvak SDS o napadu na poslanca stranke.

Janez Janša je na Twitterju objavil, da je pred Državnim zborom danes neznanec napadel poslanca stranke Branka Grimsa. Kot še dodaja, naj bi bii v neposredni bližini policisti, ki naj bi napadalca videli, a jim je ta ušel. 

Kot pojasnjujejo na stranki SDS naj bi neznanec Grimsa potisnil na stopnicah, ki vodijo do parkirišča Maximarketa, a se je ujel. Poslanca naj bi neznanec tudi pljunil. 

Grims: "Lahko bi se ubil"

"Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu," je za Siol.net povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so bili obveščeni o dogodku. Vse okoliščine dogodka še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve, so pojasnili. Ob tem so poudarili, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

V SDS se bodo sicer na napad odzvali jutri na novinarski konferenci.

Tarča z Janšo Slovenija Slovenija Janša se je ves dan veselil srečanja z Golobom. Zaman.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 42
  • Kmodri 15:52 29.oktober 2022.

    So bili kar najširši!

  • Avatar Leon
    Leon 11:14 29.oktober 2022.

    Grims o včerajšnjem napadu: porinil me je po stopnicah in me še močno pljunil.....ali prihaja nova TV novela PLJUNI ME NEŽNO ?

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 05:42 29.oktober 2022.

    Kar poseješ to žanješ, v tem primeru me ne bi čudilo, da so sami uprizorili napad, sej majo kup dreka na glav!!