Slovenija
11716 ogledov

Janša se je ves dan veselil srečanja z Golobom. Zaman.

Tarča z Janšo Posnetek zaslona
Premier in prvak SDS naj bi se nocoj srečala v oddaji Tarča.

V oddaji Tarča na nacionalni televiziji naj bi se nocoj o aktualnih temah soočila premier Robert Golob in predsednik SDS Janez Janša. Napoved glede soočenja je slednji že zjutraj najavil na svojem Twitter profilu in pripisal: “Lahko pričakujemo resno soočenje pogledov na ključne razvojne in varnostne izzive države? Draginja, inflacija, energetika, razbremenitve neto plač, evropska sredstva, policentrični razvoj, evropska energetska politika, ruska agresija na Ukrajino…. Ne zamudite oddaje Tarča danes.” 

Popoldne so srečanje napovedali tudi na profilu SDS, zapisali so: “Ne zamudite Tarče, v katero sta kot gosta vabljena predsednik SDS Janez Janša in predsednik vlade Robert Golob. Lahko pričakujemo resno soočenje na ključne razvojne in varnostne izzive države?”

Popoldne se je sicer postavilo vprašanje glede srečanja; namreč iz kabineta premierja so sporočili, da je ta v ponedeljek prejel vabilo v oddajo Tarča. Pojasnjujejo, da so od tega dne dalje uredniku in voditeljici večkrat povedali, da premier v oddajo ne more priti ter predlagali, da povabijo katerga od podpredsednikov vlade. S Tarče tega niso storili. Na Twitterju so zapisali, da ne bodo dovolili, da katera koli stranka – niti Svoboda niti SDS – oddajo Tarča izkorišča za politične obračune. Nocoj smo v oddajo povabili Roberta Goloba in Janeza Janšo. Povsem avtonomno. Ne dovolimo zlorabe!

Golob je prejel tudi vabilo za sredino oddajo Odmevi in sodelovanje potrdil. A TV Slovenija je njegovo sodelovanje kasneje preklicala, češ da ga pričakujejo v oddaji Tarča. "Pričakujemo, da bo dr. Robert Golob na javni Radioteleviziji Slovenija deležen enake obravnave, kot jo je imel bivši predsednik vlade, oziroma kot je bila praksa skoraj dve desetletji,” so pri tem zapisali v kabinetu predsednika vlade.

Gost le Janša

Janša je kot edini gost v studiu Tarče na vprašanje, kako komentira neodziv Goloba, odgovoril, da ne bi špekuliral, da pa se je veselil tega soočenja. "Pred nami so težki izzivi, tudi takšni, kjer bi morali opzicija in pozicija stopili skupaj." 
 
Voditeljica Erika Žnidaršil ga je pri tem spomnila, da se tudi sam ni želel soočati z opozicijo, ko je bil še sam premier, ad so mu med drugim v oddaji ponudili tudi soočenje z Golobom, na katerga se ni odzval. Janša je na to odgovoril, da se je kot premier z opozicijo soočal praktično vsak dan. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 72
  • Grof 16:27 29.oktober 2022.

    Bejba nima jajc pa si ne upa pred Janezom pokazati riti

  • Avatar Leon
    Leon 14:56 28.oktober 2022.

    https://vezjak.com/2022/10/28/dalec-smo-prisli-na-nacionalki-vec-ne-sme-nastopiti-niti-predsednik-vlade/#more-29424

  • Naklonsky 10:34 28.oktober 2022.

    Zmagovalci se vedno veselijo. Težava je, ko poraženci ne priznajo poraza, stisnejo rep med noge in jo pobrišejo. Mr. Taubi je eden izmed njih. Razen leporečja, pljuvanja na vse kar ni po njegovi volji - ni sposoben dojeti kaj šele sprejeti!