Nasprotniki novele zakona o nalezljivih boleznih zbrali dovolj podpisov

Foto: Epa
Foto: Epa
Podpisov pod pobudo za razpis referenduma o zakonu o nalezljivih boleznih dovolj, zdaj na potezi DZ.
Oglej si celoten članek

Predstavniki Ljudske koalicije bodo popoldne v DZ vložili pobudo za razpis referenduma o nedavno sprejeti noveli zakona o nalezljivih boleznih z več kot potrebnimi 2500 podpisi, so sporočili iz omenjene koalicije. Kritični so predvsem do po njihovih besedah netransparentne in pred javnostjo načrtno umaknjene obravnave in izglasovanja zakona.

Obvezno cepljenje? Tako zavajajo tisti, ki zbirajo podpise za referendum

Poslanci so novelo zakona z 49 glasovi za in 20 proti sprejel minulo sredo. Novelo so podprli v koaliciji, proti so glasovali v SDS, v NSi pa so se glasovanja vzdržali.

Novela strožje kot doslej omejuje vlado pri vseh tistih ukrepih, ki bi lahko posegali v osnovne pravice posameznika. Poleg tega uvaja institut parlamentarnega nadzora vladnih ukrepov. DZ se bo sprva seznanjal z morebitnimi vladnimi epidemičnimi ukrepi, pri podaljševanju ukrepov nad 30, 60 ali 90 dni pa bo o njih tudi glasoval.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 14:16 5. Julij 2022.

    DZ naj sprejme zakon o referendumu s katerim bo stroške plačal vlagatelj v kolikor izgubi referendum . Naj Kovačič proda …

  • 11:30 5. Julij 2022.

    Na, ptič dela povsem enako, kot fašist. Zakone sprejema brez javnosti in vanje vnaša dele, ki mu bodo v prihodnje …

  • 11:15 5. Julij 2022.

    Nujno je potrebno uzakonit, da v primeru propadlega referenduma nosi vse stroške tisti, ki ga je izsilil.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.