Slovenija
2718 ogledov

Nasprotniki novele zakona o nalezljivih boleznih zbrali dovolj podpisov

Cepljenje Epa
Podpisov pod pobudo za razpis referenduma o zakonu o nalezljivih boleznih dovolj, zdaj na potezi DZ.

Predstavniki Ljudske koalicije bodo popoldne v DZ vložili pobudo za razpis referenduma o nedavno sprejeti noveli zakona o nalezljivih boleznih z več kot potrebnimi 2500 podpisi, so sporočili iz omenjene koalicije. Kritični so predvsem do po njihovih besedah netransparentne in pred javnostjo načrtno umaknjene obravnave in izglasovanja zakona.

Cepljenje covid-19 Obvezno cepljenje? Slovenija Tako zavajajo tisti, ki zbirajo podpise za referendum

Poslanci so novelo zakona z 49 glasovi za in 20 proti sprejel minulo sredo. Novelo so podprli v koaliciji, proti so glasovali v SDS, v NSi pa so se glasovanja vzdržali.

Novela strožje kot doslej omejuje vlado pri vseh tistih ukrepih, ki bi lahko posegali v osnovne pravice posameznika. Poleg tega uvaja institut parlamentarnega nadzora vladnih ukrepov. DZ se bo sprva seznanjal z morebitnimi vladnimi epidemičnimi ukrepi, pri podaljševanju ukrepov nad 30, 60 ali 90 dni pa bo o njih tudi glasoval.

 

Komentarjev 11
  • Avatar Leon
    Leon 14:16 05.julij 2022.

    DZ naj sprejme zakon o referendumu s katerim bo stroške plačal vlagatelj v kolikor izgubi referendum . Naj Kovačič proda svoje fašistične gate kjer jih je dobil .

  • Luksi 11:30 05.julij 2022.

    Na, ptič dela povsem enako, kot fašist. Zakone sprejema brez javnosti in vanje vnaša dele, ki mu bodo v prihodnje koristili. Levaki niso popolnoma nič drugačni od fašistov...

  • mph2 11:15 05.julij 2022.

    Nujno je potrebno uzakonit, da v primeru propadlega referenduma nosi vse stroške tisti, ki ga je izsilil.