"Ne bi želel biti njen pacient!"

Foto: Žurnal24 Gordana Živčec Kalan toži tudi Metko Zorc, ustanoviteljico Medicorja, ki je izja
Tožba. "Označil me je za nesposobno, paranoično, arogantno in nasilno," Živčec Kalanova očita Ravniku.
Oglej si celoten članek

"Preprosto opravičilo bi zadostovalo," je dejala Gordana Živčec Kalan, ki zaradi izjav v intervjuju lani spomladi toži Deana Ravnika, nekdanjega člana skupščine Zdravstvene zbornice Slovenije (ZZS).

"Šlo je za resno kritiko organa ZZS, zato moja stranka čuti, da ji ni treba podati nikakršnega opravičila," pravi Ravnikov odvetnik. Živčec Kalanova izjav pred postopkom ni dajala.

Ravnik, ki naj bi za povzročene bolečine plačal 10 tisoč evrov odškodnine, njene težave pojasnjuje tako: "Ima glavobole, ne more se zbrati, manjka ji zbranosti, poslovne odločitve težko sprejema, do sodelavcev je nestrpna ... V takem stanju se čudim, da je lahko zdravnica, in ne bi želel biti njen pacient."

Na sodišču naj bi pričali Matjaž Nekrep, oče Bora Nekrepa, odvetnik Andrej Pitako, nekdanji predsednik razsodišča ZZS Miro Denišlič in drugi, ki bi potrdili slabo vodenje ZZS. Pooblaščenec Živčec Kalanove pa je od sodišča zahteval zamenjavo sodnice, ki naj bi zavzela pristransko stališče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.