Slovenija
59 ogledov

"Ne bi želel biti njen pacient!"

Gordana Živčec Kalan toži tudi Metko Zorc, ustanoviteljico Medicorja, ki je izja Žurnal24 main
Tožba. "Označil me je za nesposobno, paranoično, arogantno in nasilno," Živčec Kalanova očita Ravniku.

"Preprosto opravičilo bi zadostovalo," je dejala Gordana Živčec Kalan, ki zaradi izjav v intervjuju lani spomladi toži Deana Ravnika, nekdanjega člana skupščine Zdravstvene zbornice Slovenije (ZZS).

"Šlo je za resno kritiko organa ZZS, zato moja stranka čuti, da ji ni treba podati nikakršnega opravičila," pravi Ravnikov odvetnik. Živčec Kalanova izjav pred postopkom ni dajala.

Ravnik, ki naj bi za povzročene bolečine plačal 10 tisoč evrov odškodnine, njene težave pojasnjuje tako: "Ima glavobole, ne more se zbrati, manjka ji zbranosti, poslovne odločitve težko sprejema, do sodelavcev je nestrpna ... V takem stanju se čudim, da je lahko zdravnica, in ne bi želel biti njen pacient."

Na sodišču naj bi pričali Matjaž Nekrep, oče Bora Nekrepa, odvetnik Andrej Pitako, nekdanji predsednik razsodišča ZZS Miro Denišlič in drugi, ki bi potrdili slabo vodenje ZZS. Pooblaščenec Živčec Kalanove pa je od sodišča zahteval zamenjavo sodnice, ki naj bi zavzela pristransko stališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.