Ne dajo ga za sadje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bralcu ni bila všeč Sparova akcija, v kateri so oglaševali 30-odstotni popust na sadje, vendar ne na paradižnik. Spar: Izhajamo iz stališč povprečnega kupca.
Oglej si celoten članek

Eden od naših bralcev se je na nas obrnil s pripombo, da Spar zavaja v akciji, v kateri reklamira 30 odstotni popust na sadje. "Včeraj sem vprašal na informacijah v Spar BTC, ali to velja tudi za paradižnik, bučke in kumare, ker je to sadje, a je bil odgovor ne," pravi. "Na letaku je narisana melona v ponudbi kot sadje. Melona spada v vrsto buč, tako kot melancani, bučke in kumare."

Na Sparu pojasnjujejo, da pri oglaševanju izhajajo iz stališč, razumljivih povprečnemu kupcu. "Ta pa uvršča paradižnik, bučke in kumare med zelenjavo in ne med sadje," so pojasnili pri trgovcu. "Zavedamo se, da v nekaterih strokovnih krogih velja našteto za sadje in da se v javnosti krešejo mnenja glede tega, vendar pa splošna javnost uvršča našteta živila med zelenjavo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:10 15. Maj 2013.

    Ma kakšne neumnosti, kam spada paradižnik. Normalno da pod zelenjavo. Jaz sem samo enkrat kupoval zelenjavo v Sparu in bila …

  • 21:40 14. Maj 2013.

    a je zemlja ploščata?<br />a je zemlja center vesolja?

  • 21:36 14. Maj 2013.

    ali je potem tudi delfin riba?<br />ali je potem tudi netopir ptič?<br />ali je potem tudi aborigin črnc?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.