Slovenija
55 ogledov

Ne dajo ga za sadje

paradižnik Shutterstock
Bralcu ni bila všeč Sparova akcija, v kateri so oglaševali 30-odstotni popust na sadje, vendar ne na paradižnik. Spar: Izhajamo iz stališč povprečnega kupca.

Eden od naših bralcev se je na nas obrnil s pripombo, da Spar zavaja v akciji, v kateri reklamira 30 odstotni popust na sadje. "Včeraj sem vprašal na informacijah v Spar BTC, ali to velja tudi za paradižnik, bučke in kumare, ker je to sadje, a je bil odgovor ne," pravi. "Na letaku je narisana melona v ponudbi kot sadje. Melona spada v vrsto buč, tako kot melancani, bučke in kumare."

Na Sparu pojasnjujejo, da pri oglaševanju izhajajo iz stališč, razumljivih povprečnemu kupcu. "Ta pa uvršča paradižnik, bučke in kumare med zelenjavo in ne med sadje," so pojasnili pri trgovcu. "Zavedamo se, da v nekaterih strokovnih krogih velja našteto za sadje in da se v javnosti krešejo mnenja glede tega, vendar pa splošna javnost uvršča našteta živila med zelenjavo."

Komentarjev 7
  • Votko 09:10 15.maj 2013.

    Ma kakšne neumnosti, kam spada paradižnik. Normalno da pod zelenjavo. Jaz sem samo enkrat kupoval zelenjavo v Sparu in bila nad ponudbo zgrožen, vse bolj ali manj umetno in iz drugih držav. Jaz sedaj že drugo leto kupujem samo še ...prikaži več Luštove paradižnike, ki so pridelani doma v Sloveniji v Prekmurju. V Tuševih trgovinah jih dobiš vedno sveže in imajo božanski okus in so res izvrstni. Tako dobrih paradižnikov še nisem nikoli jedel. Ko to enkrat probaš je vse drugo slabo.

  • jzzzze 21:40 14.maj 2013.

    a je zemlja ploščata?a je zemlja center vesolja?

  • jzzzze 21:36 14.maj 2013.

    ali je potem tudi delfin riba?ali je potem tudi netopir ptič?ali je potem tudi aborigin črnc?