"Ne gre za maščevanje"

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Koprski župan je podpisal 250-odstotno podražitev.
Oglej si celoten članek

Mesečna vozovnica v koprskem mestnem prometu bo 2,5-krat dražja. “Sklep sem že podpisal, po novem bo mesečna namesto štiri evre občane stala deset evrov, za primestni promet pa se bo cena prav tako povišala, in sicer z osmih na deset evrov,” pravi koprski župan Boris Popovič.

Na govorice, da se z valom podražitev pravzaprav maščuje občanom, ki na državnozborskih volitvah niso naklonili pretirano velike podpore njegovi politični povezavi z Janševo SDS, pa odgovarja: “Te govorice so neumnost. Povedal sem, kako vidim prihodnost Kopra; če bi zmagal Janša, bi šli z investitorji v nove projekte. Ker ni, moramo potegniti zavoro. Podražili smo stvari, ki so bile med najcenejšimi v državi. V katerem mestu ste lahko parkirali tako poceni kot v Kopru?”

Parkiranje že dražje

Z novim letom se je v Kopru že podražilo parkiranje; splošni mesečni abonma je dražji za skoraj petino, na več javnih parkiriščih so ukinili brezplačno prvo uro parkiranja. Od začetka leta veljajo tudi nove tarife za komunalne priveze; te so odvisne od dolžine plovil in od tega, kje so privezana. Lastniki plovil, dolgih do 3,99 metra, bodo po novem morali precej globlje seči v žep: če so v preteklosti za privez plačevali okoli 90 evrov, bodo po novem (brez DDV) od 290 do skoraj 600 evrov. “Za tiste, ki se ukvarjajo z ribištvom, pa velja cena en evro na leto; a se vam zdi tudi to veliko?” sprašuje Popovič.

Poostrili bodo nadzor

Na javnih parkiriščih je predviden tudi poostren nadzor mestnih redarjev, smo izvedeli. Odločitev je morda povezana tudi s stanjem občinskih financ; Koper je namreč močno zadolžen – dobrih tisoč evrov na prebivalca, kar je največ v državi. Za primerjavo: na Ljubljančana pade 770 evrov občinskega dolga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:44 8. Januar 2012.

    Ni res . Koper je na 5. mestu , kdo pa je pred do 1. mesta in tudi za njim …

  • 10:25 8. Januar 2012.

    Ne, da mu ravno ploskam vendar ga razumem saj je njegova odgovornost pri vodenju MOK velika. Za obsojati njegove odločitve …

  • 10:03 8. Januar 2012.

    po videzu sodeč, je ta človek vzkipljive narave, poleg tega da je nesramen in aroganten in bi kar verjel tej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.