Slovenija
18 ogledov

"Ne gre za maščevanje"

Koprski župan Boris Popović Barbara Milavec
Koprski župan je podpisal 250-odstotno podražitev.

Mesečna vozovnica v koprskem mestnem prometu bo 2,5-krat dražja. “Sklep sem že podpisal, po novem bo mesečna namesto štiri evre občane stala deset evrov, za primestni promet pa se bo cena prav tako povišala, in sicer z osmih na deset evrov,” pravi koprski župan Boris Popovič.

Na govorice, da se z valom podražitev pravzaprav maščuje občanom, ki na državnozborskih volitvah niso naklonili pretirano velike podpore njegovi politični povezavi z Janševo SDS, pa odgovarja: “Te govorice so neumnost. Povedal sem, kako vidim prihodnost Kopra; če bi zmagal Janša, bi šli z investitorji v nove projekte. Ker ni, moramo potegniti zavoro. Podražili smo stvari, ki so bile med najcenejšimi v državi. V katerem mestu ste lahko parkirali tako poceni kot v Kopru?”

Parkiranje že dražje

Z novim letom se je v Kopru že podražilo parkiranje; splošni mesečni abonma je dražji za skoraj petino, na več javnih parkiriščih so ukinili brezplačno prvo uro parkiranja. Od začetka leta veljajo tudi nove tarife za komunalne priveze; te so odvisne od dolžine plovil in od tega, kje so privezana. Lastniki plovil, dolgih do 3,99 metra, bodo po novem morali precej globlje seči v žep: če so v preteklosti za privez plačevali okoli 90 evrov, bodo po novem (brez DDV) od 290 do skoraj 600 evrov. “Za tiste, ki se ukvarjajo z ribištvom, pa velja cena en evro na leto; a se vam zdi tudi to veliko?” sprašuje Popovič.

Poostrili bodo nadzor

Na javnih parkiriščih je predviden tudi poostren nadzor mestnih redarjev, smo izvedeli. Odločitev je morda povezana tudi s stanjem občinskih financ; Koper je namreč močno zadolžen – dobrih tisoč evrov na prebivalca, kar je največ v državi. Za primerjavo: na Ljubljančana pade 770 evrov občinskega dolga.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 13:44 08.januar 2012.

    Ni res . Koper je na 5. mestu , kdo pa je pred do 1. mesta in tudi za njim do 8. mesta pa vprašajte Prekmurca zvanoga Farsa .

  • Veteran 10:25 08.januar 2012.

    Ne, da mu ravno ploskam vendar ga razumem saj je njegova odgovornost pri vodenju MOK velika. Za obsojati njegove odločitve bi potrebno podrobneje poznati problematiko.

  • Rav Rudolf 10:03 08.januar 2012.

    po videzu sodeč, je ta človek vzkipljive narave, poleg tega da je nesramen in aroganten in bi kar verjel tej govorici o maščevanju, zato pa sta prijatelja z Ivanom