"Ne skrbite, strici iz ozadja skrbijo za vas"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pahor proti Šarcu!
Oglej si celoten članek

Borut Pahor je na včerajšnjem soočenju poudaril, da je v politiko prinesel spremembe, ker je bil prvi predsednik, ki je kot politično nevtralen združeval in bil predsednik vseh. Ta sprememba po njegovem mnenju morda komu ni všeč, omogočila pa je, da je šla Slovenija naprej po poti sprave in okrevanja. Marjan Šarec meni, da ni šlo za spremembo, ampak le za velike besede. Glede sprave pa je Pahorju očital, da ni dosegel konsenza, saj je tudi odkritje spomenika vsem žrtvam vojn bojkotirala največja opozicijska stranka.

Foto: Saša Despot Marjan Šarec

Zadnja anketa Rezultati ankete: Pahor ali Šarec?

Sam vztraja, da bi bil bolj odločen tudi ko gre za vprašanja, ki so v pristojnosti vlade, če se z njimi ne bi strinjal. Pri tem je omenil žico na meji. Pahor pa meni, da bi z večkratnim ponavljanjem stališča, ki je drugačno od vladnega, mednarodni skupnosti pokazal razkol znotraj slovenske politike, kar da ne bi bilo v interesu Slovenije. Pri oceni vlade Mira Cerarja sta se strinjala, da ni izkoristila priložnosti za sprejem nekaterih ključnih reform oz., da je premalo operativna.

Kandidata sta se med drugim v televizijskem soočenju izzvala tudi glede stricev iz ozadja, ki so sicer tudi tokrat ostali neimenovani.

"Nasvet" Pahor razkril, kaj mu je "svetoval" Kučan

Ob koncu sta se ozrla še v svojo preteklost. Šarec je ponovno zanikal očitke glede mobinga nekaterih zaposlenih na občini v času županske funkcije, ki naj bi ga ugotovil pristojni inšpektorat. Vsi, ki naj bi bili prizadeti, so še danes zaposleni, nekateri na vodilnih funkcijah, je pojasnil.

Pahor pa je zatrdil, da ga v primeru nove izvolitve ne skrbi, da bi mu parlamentarna preiskovalna komisija glede Teš 6 spremenila status iz priče v preiskovanca. Kot je povedal, pozna svoja ravnanja in je komisiji dovolj verodostojno pojasnil okoliščine, v katerih je delal, prav tako ni opustil nobenega dolžnega ravnanja.

Pred novim krogom Janša razložil, zakaj ne bo več govoril o "stricih iz ozadja"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 11:15 4. November 2017.

    Gledal sem zadnja tri soočenja in moram rečt,da se je Pahor na pamet naučil vse odgovore in hvalospeve,kako je on …

  • 18:46 3. November 2017.

    Zadnji čas je, da se Pahorja zamenja, ker dela sramoto Sloveniji in Slovencem. Ko sem gledal soočenje, me je bilo …

  • 18:05 3. November 2017.

    Malo mi gredo ze na k ti strici iz ozadja. Naj jih imenujejo ali pa drzijo jezik za zobmi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.