Nekatere davke ukinili, druge uvedli

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Revolucija pri dohodnini, uvedli davek na obresti in ga ukinili na izplačano plačo.
Oglej si celoten članek

Leta 2003 je moralo skoraj milijon in 144 tisoč dohodninskih zavezancev oddati napoved za odmero dohodnine. V poseben obrazec je bilo treba vpisati vse prihodke, plačane prispevke in dohodnino, mogoče pa je bilo tudi priložiti račune (denimo za zdravila ali knjige), s katerimi se je uveljavljalo znižanje osnove. Leta 2003 smo plačevali še davek na plačilno listo oziroma izplačane plače; ukinjen je bil leta 2009. Obresti na depozite leta 2003 še niso bile obdavčene. Čeprav je avtorica članka v eni izmed prvih številk Žurnala decembra 2003 menila, da se ob obdavčitvi ne bo več izplačalo varčevati na banki, to kljub davku na obresti počne vse več ljudi. V isti številki smo napovedali, da bo nepremičninski davek prej ali slej prišel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:57 27. November 2013.

    sej sploh ne vedo kaj delajo...to so eni pisarniški molji ,ki so z učenjem pregoreli!! zdaj pa nam skurjeni možgani …

  • 12:43 9. November 2013.

    A res ???<br />a ste 100% prepričani novinarji da te davke ki jih ukinjajo, dejansko ukinjajo ...<br /><br />mene članek …

  • 11:22 9. November 2013.

    najebali smo ga, to je najbolj enostaven odgovor!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.