Slovenija
40 ogledov

Nekatere davke ukinili, druge uvedli

slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava, Boštjan Tacol
Revolucija pri dohodnini, uvedli davek na obresti in ga ukinili na izplačano plačo.

Leta 2003 je moralo skoraj milijon in 144 tisoč dohodninskih zavezancev oddati napoved za odmero dohodnine. V poseben obrazec je bilo treba vpisati vse prihodke, plačane prispevke in dohodnino, mogoče pa je bilo tudi priložiti račune (denimo za zdravila ali knjige), s katerimi se je uveljavljalo znižanje osnove. Leta 2003 smo plačevali še davek na plačilno listo oziroma izplačane plače; ukinjen je bil leta 2009. Obresti na depozite leta 2003 še niso bile obdavčene. Čeprav je avtorica članka v eni izmed prvih številk Žurnala decembra 2003 menila, da se ob obdavčitvi ne bo več izplačalo varčevati na banki, to kljub davku na obresti počne vse več ljudi. V isti številki smo napovedali, da bo nepremičninski davek prej ali slej prišel.

Komentarjev 3
  • privat 07:57 27.november 2013.

    sej sploh ne vedo kaj delajo...to so eni pisarniški molji ,ki so z učenjem pregoreli!! zdaj pa nam skurjeni možgani vladajo. Ti ljudje so v večini primerov za v penzijo zaradi nerazsodnosti...ali za lopato!

  • erikkk 12:43 09.november 2013.

    A res ???a ste 100% prepričani novinarji da te davke ki jih ukinjajo, dejansko ukinjajo ...mene članek ne prepriče ... te davke ki jih kao "ukinjajo" jih v resnici samo premestijo na drugo področje ...pri ljudeh ...prikaži več pa tak postopek ustvari efekt ... glej glej, po morda res mislijo na revne ...

  • dragec 11:22 09.november 2013.

    najebali smo ga, to je najbolj enostaven odgovor!