Nemci čislajo Slovenijo

Foto: Žurnal24 eu, evro, evropska banka, denar
Nemčija, ki v zadnjem času beleži optimistične rezultate v gospodarstvu, ima Slovenijo za tretjo najbolj privlačno investicijsko lokacijo v srednji in vzhodni regiji.
Oglej si celoten članek

To je pokazala raziskava, ki jo je v 15 državah regije izvedlo Združenje nemških gospodarskih zbornic v Berlinu.

Slovenijo sta prehiteli Češka in Poljska. Češka je bila za najbolj privlačno investicijsko lokacijo sicer izbrana že peto leto zapored.

Nemška podjetja so do Slovenije v primerjavi z drugimi državami v regiji kritična predvsem zaradi davčnega sistema ter visokih davčnih obremenitev in stroškov dela, medtem ko kot pozitivno ocenjujejo članstvo v EU, javno infrastrukturo in javno upravo.

Na Javni agenciji RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) so ob tem pojasnili, da je zelo spodbuden predvsem rezultat glede poslovnih pričakovanj - da so nemška podjetja v Sloveniji v primerjavi z državami v regiji med bolj optimističnimi glede prihodnjega poslovanja, zaposlovanja in investicij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.