Slovenija
17 ogledov

Nemci čislajo Slovenijo

eu, evro, evropska banka, denar Žurnal24 main
Nemčija, ki v zadnjem času beleži optimistične rezultate v gospodarstvu, ima Slovenijo za tretjo najbolj privlačno investicijsko lokacijo v srednji in vzhodni regiji.

To je pokazala raziskava, ki jo je v 15 državah regije izvedlo Združenje nemških gospodarskih zbornic v Berlinu.

Slovenijo sta prehiteli Češka in Poljska. Češka je bila za najbolj privlačno investicijsko lokacijo sicer izbrana že peto leto zapored.

Nemška podjetja so do Slovenije v primerjavi z drugimi državami v regiji kritična predvsem zaradi davčnega sistema ter visokih davčnih obremenitev in stroškov dela, medtem ko kot pozitivno ocenjujejo članstvo v EU, javno infrastrukturo in javno upravo.

Na Javni agenciji RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) so ob tem pojasnili, da je zelo spodbuden predvsem rezultat glede poslovnih pričakovanj - da so nemška podjetja v Sloveniji v primerjavi z državami v regiji med bolj optimističnimi glede prihodnjega poslovanja, zaposlovanja in investicij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.