Nemci nad Grimsa, Hojs pa z udarcem pod pasom nad Nemce

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Obregnil se je ob nemško podporo LGBTQ na SP v Katarju.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, so se na veleposlaništvu Nemčije v Ljubljani odzvali na izjavo Branka Grimsa, ki je v imenu stranke SDS komentiral izid glasovanja na referendumih in dejal, da so razmere v Sloveniji vse bolj podobne tistim iz Nemčije leta 1933. Ostro so obsodili primerjavo in dodali, da "tovrstno enačenje, ki ni le neutemeljeno, temveč tudi nevarno, omalovažuje dogodke, ki so sledili nacionalsocialističnemu prevzemu oblasti".

Nekdanji minister in Grimsov strankarski kolega Aleš Hojs pa je na twitterju še enkrat zbodel Nemce. Tokrat je pikro komentiral njihovo nogomento reprezentanco, ki se je po slabih predstavah poslovila od svetovnega prvenstva v Katarju. 

Nemška reprezentanca si je sicer prizadevala, da bi nogometaši lahko v Katarju nosili trakove z mavričnimi barvami, s čimer so želeli izraziti podporo skupnosti LGBTQ. Fifa pa je vsem reprezentancam, ki so nameravale na tekmah SP nositi mavrične trakove, zagrozila s športnimi sankcijami, zaradi česar se je kar sedem od prvotnih osmih udeleženk odpovedalo nošenju trakov v podporo kampanji 'One Love'.

Nemci so vseeno pokazali, da se z gesto Fife ne strinjajo: pozirali so z roko na ustih, ker jih je Fifa na tak način utišala. 

Prav to fotografijo je Hojs uporabil v svoji objavi. "Ponosno odhajajo. Pomahajmo jim," je zapisal in prilepil simbol mavrice.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 33

  • 10:29 3. December 2022.

    Jasno, da levi SPD zagovarja Lgtbje-wece. Enako kot naši mesečniki.

  • 08:49 3. December 2022.

    Ja,ti psihiči zagovarjajo eden drugega in so pripravljeni zaradi tega zatajiti tudi lastne starše....

  • 06:15 3. December 2022.

    Hojs je že zdavnaj izpadel, s trakom ali brez njega. In ne samo on!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.