Slovenija
27621 ogledov

Nemci nad Grimsa, Hojs pa z udarcem pod pasom nad Nemce

Aleš Hojs Saša Despot
Obregnil se je ob nemško podporo LGBTQ na SP v Katarju.

Kot smo že poročali, so se na veleposlaništvu Nemčije v Ljubljani odzvali na izjavo Branka Grimsa, ki je v imenu stranke SDS komentiral izid glasovanja na referendumih in dejal, da so razmere v Sloveniji vse bolj podobne tistim iz Nemčije leta 1933. Ostro so obsodili primerjavo in dodali, da "tovrstno enačenje, ki ni le neutemeljeno, temveč tudi nevarno, omalovažuje dogodke, ki so sledili nacionalsocialističnemu prevzemu oblasti".

Nekdanji minister in Grimsov strankarski kolega Aleš Hojs pa je na twitterju še enkrat zbodel Nemce. Tokrat je pikro komentiral njihovo nogomento reprezentanco, ki se je po slabih predstavah poslovila od svetovnega prvenstva v Katarju. 

Nemška reprezentanca si je sicer prizadevala, da bi nogometaši lahko v Katarju nosili trakove z mavričnimi barvami, s čimer so želeli izraziti podporo skupnosti LGBTQ. Fifa pa je vsem reprezentancam, ki so nameravale na tekmah SP nositi mavrične trakove, zagrozila s športnimi sankcijami, zaradi česar se je kar sedem od prvotnih osmih udeleženk odpovedalo nošenju trakov v podporo kampanji 'One Love'.

Nemci so vseeno pokazali, da se z gesto Fife ne strinjajo: pozirali so z roko na ustih, ker jih je Fifa na tak način utišala. 

Prav to fotografijo je Hojs uporabil v svoji objavi. "Ponosno odhajajo. Pomahajmo jim," je zapisal in prilepil simbol mavrice.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 33
  • Naklonsky 10:29 03.december 2022.

    Jasno, da levi SPD zagovarja Lgtbje-wece. Enako kot naši mesečniki.

  • sam1 08:49 03.december 2022.

    Ja,ti psihiči zagovarjajo eden drugega in so pripravljeni zaradi tega zatajiti tudi lastne starše....

  • jezero 06:15 03.december 2022.

    Hojs je že zdavnaj izpadel, s trakom ali brez njega. In ne samo on!