Nenavadni vremenski pojavi. Tudi pri nas.

Foto: Profimedia
Medtem ko se naši severni sosedje soočajo s težkimi posledicami vremena, je pri nas slika povsem drugačna. Več obrazov vremena. Tudi pri nas.
Oglej si celoten članek

Da bi le z eno besedo opisali vreme pri nas, bi bilo v današnjem jutru težko, priznavajo tudi na Agenciji RS za okolje, kjer so objavili to zgovorno slikovno podkrepitev:

"Glavni mehanizmi nastanka obilnih padavin so bli povezani s tako imenovanim prisilnim dvigom zraka preko gorskih pregrad," so zapisali pri Arsu in podali še dodatna pojasnila, ki jih preberete na spodnji povezavi:

Arso To je razlog, da okrog nas sneži, v Sloveniji pa ne

Danes nekaj snežink

Danes bo po Sloveniji vendarle nekaj snežnih padavin, po napovedih vremenoslovcev bo občasno rahlo snežilo na severu in vzhodu.

Tudi ob koncu tedna nas čaka podobno vreme. Kot je zapisano na spletni strani Agencije za okolje, bo v soboto sprva pretežno oblačno, popoldne pa se bo oblačnost umikala. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Padavine konec prihodnjega tedna

"Naši kraji bodo sprva na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, ki bo v ponedeljek prehodno oslabelo. Predvidoma naslednjo sredo se bo smer višinskih vetrov nad Alpami začela obračati iz severozahodne na jugozahodno. Ob koncu naslednjega tedna se bo povečala možnost za nastanek ciklona v Sredozemlju," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo od ponedeljka do srede prevladovalo precej sončno ter zlasti v ponedeljek in torek tudi vetrovno vreme. Verjetnost za padavine se bo povečala od četrtka naprej. "Zaradi otoplitve je po nižinah dež sprva bolj verjeten. Jutranje temperature bodo večinoma od -5 do 0, najvišje dnevne pa tudi nad 5 stopinj."

Foto: Arso Vreme preglednica

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.