Nesreča na ziplinu, dve turistki v bolnišnici

Foto: Bojan Novak
Foto: Bojan Novak
Nesreča na ziplinu v Bovcu, turistki na jeklenici trčili druga v drugo. Policija preiskuje sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Včeraj popoldne sta se v spustu po ziplinu v Adrenalin parku Bovec ponesrečili dve tuji turistki, 22-letna državljanka Izraela je utrpela lahke telesne poškodbe, 65-letna državljanka Španije pa hude. Obe sta bili hospitalizirani. Bovški policisti preiskuje sum kaznivega dejanja  povzročitve splošne nevarnosti.

Turistki trčili druga v drugo

Ob nesreči so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec, gasilci PGD Bovec, dežurna ekipe GRS z Brnika in posadka s helikopterjem LPE. Slednji zaradi neurja niso mogli pomagati. Poškodovanko so prenesli do vozila NMP in jo prepeljali v bolnišnico v Šempetru.

Državljanka Izraela, ki se je spustila prva, ni uspela sestopiti na podest in jo je po jeklenici odneslo nekaj metrov nazaj. V tem času se je po jeklenici spustila že državljanka Španije, ki je nato trčila v državljanko Izraela.

Direktor: Turistka ni upoštevala navodil

"Turistka iz Španije ni upoštevala navodil, ki ji jih je z mahanjem dajal vodnik in pri spuščanju ni zavirala," pravi Snoj in dodaja, da morajo vsi obiskovalci adrenalinskega parka pred začetkom spustov na poligon, kjer jim razložijo navodila in prikažejo načine ukrepanja. Vsako skupino obiskovalcev spremljata dva vodnika.

Turistka iz Izraela je iz bolnišnice že odpuščena, turiska iz Španije pa naj bi imela počeno rebro in bo v bolnišnici še ostala.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:40 7. Avgust 2017.

    Na žalost je agencija Aktivni Planet precej znana po vodnikih, ki radi pijejo in ki jim je varnost drugotnega pomena. …

  • 17:57 7. Avgust 2017.

    Leon, ne kvazi neumnosti. Starejša gospa se je ustrašila in ni zavirala, vsak ki je že kdaj poiskusil zipline ve, …

  • 12:49 7. Avgust 2017.

    Toliko o varnosti in dodeljevanju koncesij za adrenalinske športe ter nadzor nad njimi ! Podobno je z DOWN HILL kolesarjenjem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.