Slovenija > Črna kronika
12147 ogledov

Nesreča na ziplinu, dve turistki v bolnišnici

Zipline Bojan Novak
Nesreča na ziplinu v Bovcu, turistki na jeklenici trčili druga v drugo. Policija preiskuje sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Včeraj popoldne sta se v spustu po ziplinu v Adrenalin parku Bovec ponesrečili dve tuji turistki, 22-letna državljanka Izraela je utrpela lahke telesne poškodbe, 65-letna državljanka Španije pa hude. Obe sta bili hospitalizirani. Bovški policisti preiskuje sum kaznivega dejanja  povzročitve splošne nevarnosti.

Turistki trčili druga v drugo

Ob nesreči so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec, gasilci PGD Bovec, dežurna ekipe GRS z Brnika in posadka s helikopterjem LPE. Slednji zaradi neurja niso mogli pomagati. Poškodovanko so prenesli do vozila NMP in jo prepeljali v bolnišnico v Šempetru.

Državljanka Izraela, ki se je spustila prva, ni uspela sestopiti na podest in jo je po jeklenici odneslo nekaj metrov nazaj. V tem času se je po jeklenici spustila že državljanka Španije, ki je nato trčila v državljanko Izraela.

Direktor: Turistka ni upoštevala navodil

"Turistka iz Španije ni upoštevala navodil, ki ji jih je z mahanjem dajal vodnik in pri spuščanju ni zavirala," pravi Snoj in dodaja, da morajo vsi obiskovalci adrenalinskega parka pred začetkom spustov na poligon, kjer jim razložijo navodila in prikažejo načine ukrepanja. Vsako skupino obiskovalcev spremljata dva vodnika.

Turistka iz Izraela je iz bolnišnice že odpuščena, turiska iz Španije pa naj bi imela počeno rebro in bo v bolnišnici še ostala.

 

Komentarjev 3
  • Vsevednik 22:40 07.avgust 2017.

    Na žalost je agencija Aktivni Planet precej znana po vodnikih, ki radi pijejo in ki jim je varnost drugotnega pomena. Dejstvo je da je za varnost zelo slabo poskrbljeno, na prvem mestu je samo denar in čimveč prpeljanih gostov. Dokler ...prikaži več bodo na takih aktivnostih delali vodniki amaterji, se bodo podobne stvari še dogajale.

  • david17 17:57 07.avgust 2017.

    Leon, ne kvazi neumnosti. Starejša gospa se je ustrašila in ni zavirala, vsak ki je že kdaj poiskusil zipline ve, da se z rokavico brez težav ustaviš. Nas so inštruktorji podučili, nato smo testno preiskusili zadevo, pa se je še ...prikaži veče vseeno zgodilo, da je kakšna punca zaradi panike na koncu pozabila zavirati. Moje mnenje je, da če si boješ nimaš tam kaj iskati.

  • Avatar Leon
    Leon 12:49 07.avgust 2017.

    Toliko o varnosti in dodeljevanju koncesij za adrenalinske športe ter nadzor nad njimi ! Podobno je z DOWN HILL kolesarjenjem na Pohorju ,kjer se jih je že nekaj dobro polomilo ......seveda na lastno odgovornost . Dokler se kdo ne ubije ...prikaži več je vse dovoljeno ! Krivci se izgubijo v okrilju škrlatnih ogrinjal .