Neznanci oskrunili litijsko cerkev

Foto: Bralec Litija cerkev grafiti Foto: Bralec Litija cerkev grafiti Foto: Bralec Litija cerkev grafiti Foto: Bralec Litija cerkev grafiti
Bralec nam je sporočil da so bili vsi , ki so se včeraj v Litiji odpravili k polnočnici neprijetno presenečeni. Na cerkvi so jih pričakali grafiti.
Oglej si celoten članek

"Grafiti so poškodovali zgradbo kulturnega pomena, ter diskriminirajo katoliško vero in razpihujejo versko sovraštvo do vseh, ki so se udeležili praznovanja Božiča. Le upamo lahko, da posamezniki protestov ne bodo izkoristili za versko obračunavanje. Svobodo do verskega izražanja varuje Ustava RS, ki prepoveduje diskriminacijo na podlagi vere ali drugega prepričanja ter prepoveduje spodbujanje k verski neenakopravnosti ter razpihovanje verskega sovraštva in nestrpnosti," je zapisal naš bralec in dodal, da naj bi nepridipravi popisali tudi litijsko občino.

Na odgovor, ali je bila o spornih grafitih obveščena tudi policija, še čakamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 02:04 1. Januar 2013.

    Ko je star župnik G Mastnik cerkevrazširil so ga barabe iz Lj zbrcale ven in poslale v Litijo takega,da se …

  • 18:43 26. December 2012.

    Grafiti jih motijo? Res? A ko so jih pa cerkveni risali po hišah, res samo črno roko, ni pa nikogar …

  • 08:20 26. December 2012.

    Ljudje, če besede ne bodo orožje postala, smo mi vsi na poti,<br />kjer bomo imeli vse uničeno in vse osovraženo. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.