Slovenija > Jaz poročam
16 ogledov

Neznanci oskrunili litijsko cerkev

Litija cerkev grafiti
1/4
Bralka
Bralec nam je sporočil da so bili vsi , ki so se včeraj v Litiji odpravili k polnočnici neprijetno presenečeni. Na cerkvi so jih pričakali grafiti.

"Grafiti so poškodovali zgradbo kulturnega pomena, ter diskriminirajo katoliško vero in razpihujejo versko sovraštvo do vseh, ki so se udeležili praznovanja Božiča. Le upamo lahko, da posamezniki protestov ne bodo izkoristili za versko obračunavanje. Svobodo do verskega izražanja varuje Ustava RS, ki prepoveduje diskriminacijo na podlagi vere ali drugega prepričanja ter prepoveduje spodbujanje k verski neenakopravnosti ter razpihovanje verskega sovraštva in nestrpnosti," je zapisal naš bralec in dodal, da naj bi nepridipravi popisali tudi litijsko občino.

Na odgovor, ali je bila o spornih grafitih obveščena tudi policija, še čakamo.

Komentarjev 8
  • Mrzim Timeline 02:04 01.januar 2013.

    Ko je star župnik G Mastnik cerkevrazširil so ga barabe iz Lj zbrcale ven in poslale v Litijo takega,da se mu ne more sploh reči župnik.

  • mumbly 18:43 26.december 2012.

    Grafiti jih motijo? Res? A ko so jih pa cerkveni risali po hišah, res samo črno roko, ni pa nikogar motilo in nobene škode na fasadah ni bilo in nobene odškodnine izplačane za obnovo. Tisti, ki jo je pravočasno opazil, ...prikaži več je imel samo dve izbiri. Ali pobegniti v hosto, ali pa so ga cerkveni po bližnjici v nebesa poslali. Pravzaprav so to njihovi grafiti, narisani na njihovih zidovih.

  • vicvic 08:20 26.december 2012.

    Ljudje, če besede ne bodo orožje postala, smo mi vsi na poti,kjer bomo imeli vse uničeno in vse osovraženo. Bodimo ponosni,kljub temu, da se moramo boriti za ljubi kruhek. Želim vsem,da bi vsi imeli vsak dan dovolj ...prikaži večj hrane, tudi naši otroci.