Ni kriva za smrt peške

Foto: Nada Černič Cvetanovski slovenija 12.03.14. krsko, sojenje, Elizabeta Sega, povozila pesko, oproscena fo
Nesreča s smrtnim izidom zaradi močnega sonca.
Oglej si celoten članek

26-letno Elizabeto Šega, ki je pred dvema letoma zbila peško, ki je ob sebi potiskala kolo, je sekundo pred nesrečo zaslepilo sonce, zato ni kriva, se je glasil sklep sodišča. Tožilec Jože Zevnik, ki je za obtoženo predlagal enoletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, se bo na sodbo pritožil.

Preblizu roba

Obtoženi so očitali, da je zaradi kršenja prometnih predpisov povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom. Šegova, ki se je okrog 8. ure peljala iz Krškega proti Brežicam, naj bi zunaj naselja Spodnja Libna v desnem ovinku zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in zadela 60-letno peško. To je vrglo na pokrov vozila, nato pa je padla na cesto. Zaradi hudih poškodb glave je še isti dan umrla.

Izvedenec prometne stroke je navedel, da bi morala peška hoditi po levi strani ceste, ker bi bilo tam varneje, tožilec pa je vztrajal, da je hodila po pravi strani ceste, saj zakon pravi, da mora pešec, ki ob sebi potiska kolo, hoditi po desni strani cestišča. Sodba še ni pravnomočna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:13 2. Oktober 2014.

    Zakaj je sporna vožnja preblizu roba ceste , ko pa vas v AŠ učijo takšne vožnje. Če bi začeli učiti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.