Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Ni kriva za smrt peške

slovenija 12.03.14. krsko, sojenje, Elizabeta Sega, povozila pesko, oproscena fo Nada Černič Cvetanovski
Nesreča s smrtnim izidom zaradi močnega sonca.

26-letno Elizabeto Šega, ki je pred dvema letoma zbila peško, ki je ob sebi potiskala kolo, je sekundo pred nesrečo zaslepilo sonce, zato ni kriva, se je glasil sklep sodišča. Tožilec Jože Zevnik, ki je za obtoženo predlagal enoletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, se bo na sodbo pritožil.

Preblizu roba

Obtoženi so očitali, da je zaradi kršenja prometnih predpisov povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom. Šegova, ki se je okrog 8. ure peljala iz Krškega proti Brežicam, naj bi zunaj naselja Spodnja Libna v desnem ovinku zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in zadela 60-letno peško. To je vrglo na pokrov vozila, nato pa je padla na cesto. Zaradi hudih poškodb glave je še isti dan umrla.

Izvedenec prometne stroke je navedel, da bi morala peška hoditi po levi strani ceste, ker bi bilo tam varneje, tožilec pa je vztrajal, da je hodila po pravi strani ceste, saj zakon pravi, da mora pešec, ki ob sebi potiska kolo, hoditi po desni strani cestišča. Sodba še ni pravnomočna.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:13 02.oktober 2014.

    Zakaj je sporna vožnja preblizu roba ceste , ko pa vas v AŠ učijo takšne vožnje. Če bi začeli učiti po Italijanskih učnih pravilih , se bi vozilo skrajno levo , ob sredinski črti s tem , da se samo ...prikaži večo pri srečanjih z nasproti vozečimi vozili pomaknemo na SREDINO svojega voznega pasu. Zaslepitev je pa vrag , kajti pride v stotinki in traja sekundo dve , da sploh zopet kaj vidiš.