Ni vedela, da jo snemajo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Opravičilo. Voznica bo plačala odškodnino policistu, ki jo je lani kaznoval za prekršek.
Oglej si celoten članek

Ljubljančanka se je morala opravičiti policistu specializirane enote za nadzor prometa (SENP), do konca novembra pa mu bo morala tudi plačati 500 evrov odškodnine. Policist jo je pred enim letom kaznoval zaradi prekrškov, ki jih je storila med vožnjo po ljubljanski obvoznici. Voznica se je zoper kazen pritožila in policistu celo očitala, da jo je kaznoval nezakonito in pri tem celo ponaredil plačilni nalog, ker naj bi ji izrekel kazen za prekršek, ki ga sploh ni storila. Pritožnica pa pri tem očitno ni vedela, da je njeno vožnjo posnela snemalna naprava v policijskem vozilu.

Policist je Ljubljančanko zaradi te žaljive obdolžitve kazensko ovadil in proti njej vložil tožbo. Prejšnji teden pa sta na sodišču v zameno za njeno opravičilo in odškodnino sklenila premirje. Policist je umaknil tudi ovadbo. “Vse več je primerov, ko se pritožbeni postopki zlorabljajo zaradi maščevanja policistom, čeprav svoje delo opravljajo strokovno in zakonito,” ugotavljajo v Sindikatu policistov Slovenije (SPS).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:55 9. Oktober 2012.

    "Če" je potekal postopek korektno, bi moral organ, po uradni dolžnosti, stranko v postopku seznaniti z vsemi dejstvi. Tudi z …

  • 17:54 9. Oktober 2012.

    Takšno kamero lahko dobite iz tujine za ~25€

  • 16:50 9. Oktober 2012.

    Slovenski policisti, ki so Tacen obiskovali celotno srednjo šolo in tam opravili tudi nadaljnje šolanje, so zelo korektni in takim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.