Slovenija
87 ogledov

Ni vedela, da jo snemajo

Policija Boštjan Tacol
Opravičilo. Voznica bo plačala odškodnino policistu, ki jo je lani kaznoval za prekršek.

Ljubljančanka se je morala opravičiti policistu specializirane enote za nadzor prometa (SENP), do konca novembra pa mu bo morala tudi plačati 500 evrov odškodnine. Policist jo je pred enim letom kaznoval zaradi prekrškov, ki jih je storila med vožnjo po ljubljanski obvoznici. Voznica se je zoper kazen pritožila in policistu celo očitala, da jo je kaznoval nezakonito in pri tem celo ponaredil plačilni nalog, ker naj bi ji izrekel kazen za prekršek, ki ga sploh ni storila. Pritožnica pa pri tem očitno ni vedela, da je njeno vožnjo posnela snemalna naprava v policijskem vozilu.

Policist je Ljubljančanko zaradi te žaljive obdolžitve kazensko ovadil in proti njej vložil tožbo. Prejšnji teden pa sta na sodišču v zameno za njeno opravičilo in odškodnino sklenila premirje. Policist je umaknil tudi ovadbo. “Vse več je primerov, ko se pritožbeni postopki zlorabljajo zaradi maščevanja policistom, čeprav svoje delo opravljajo strokovno in zakonito,” ugotavljajo v Sindikatu policistov Slovenije (SPS).

Komentarjev 10
  • pajo 17:55 09.oktober 2012.

    "Če" je potekal postopek korektno, bi moral organ, po uradni dolžnosti, stranko v postopku seznaniti z vsemi dejstvi. Tudi z dokaznim gradivom, kot je posnetek. To narekuje ZUP! Kaj je prekrškarka dejansko delala v celotnem postopku, od začetka postopka, ...prikaži več do izdaje odločbe, pa zgoraj ni jasno razvidno. Takoje članek bolj tak, tak...

  • Matej Stumberger 17:54 09.oktober 2012.

    Takšno kamero lahko dobite iz tujine za ~25€

  • Erika Brecelj 16:50 09.oktober 2012.

    Slovenski policisti, ki so Tacen obiskovali celotno srednjo šolo in tam opravili tudi nadaljnje šolanje, so zelo korektni in takim naj se da vsa pooblastila, tudi za uporabo fizične sile in nekaznovano uporabo orožja. Dokler vse šnelkurz policaje pa se ...prikaži več naj nažene iz vrst Policije, ker takšne nekulturne prepotentne zverine ne sodijo v te vrste. Tej prepirljivi voznici pa je popolnoma prav, le škoda, da policist ni vztrajal pri tožbi in jo za klevetanje pošteno finančno odrl, da si bo zapomnila za dalj časa.