Nov izbruh v domu starejših

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Pegazovem domu v Rogaški Slatini so potrdili dodatne okužbe z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Skupno so doslej okužbe potrdili pri 13 stanovalcem in trem zaposlenim, je povedala direktorica doma Kristina Kampuš. Potem ko so v nedeljo v domu potrdili prvo okužbo z novim koronavrusom, so v ponedeljek odvzeli brise 128 stanovalcem in 24 zaposlenim.

Zaradi potrjene okužbe je bilo v novomeško bolnišnico premeščenih 10 stanovalcev, dva sta na zdravljenju v šempetrski bolnišnici, eden pa v ljubljanskem kliničnem centru.

"Stanovalci, ki so trenutno v bolnišnicah, se bodo predvidoma čez nekaj dni vrnili v Pegazov dom in bodo nameščeni v t. i. rdečo cono, ki jo v domu vzpostavljamo v tem času. Gre za povsem ločeno skupino, brez stikov z ostalimi stanovalci v domu. Po protokolu Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo vsi stanovalci ponovno testirani čez sedem dni, nekateri, ki so imeli tesnejše stike z okuženimi, pa še ta teden," je pojasnila Kampuševa.

Slovenija Ministrstvo za zdravje dolgov do zdravstvenih domov še ni poravnalo

Dejala je, da je večina stanovalcev z okužbo brez simptomov, nekateri pa imajo blažje simptome okužbe.

V domu so zaradi izbruha okužbe primorani izvesti nekatere začasne premestitve, da bi preprečili možnost prenosa okužbe. Zdravstveno stanje ostalih stanovalcev v domu pa je brez sprememb, še pravi Kampuševa.

V domu imajo 130 stanovalcev, od tega se dva že nekaj časa zdravita v bolnišnici, zaposlenih pa je 75 oseb.

Zdravje Nov rekord po številu potrjenih okužb

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.