Slovenija
222 ogledov

Ministrstvo za zdravje dolgov do zdravstvenih domov še ni poravnalo

zdravstveni dom Ljubljana Saša Despot
Ministrstvo mora čim prej poravnati dolgove do zdravstvenih domov.

Menjavanje kadrov znotraj posamezne regije

Težave s kadri so vse večje, a možno je prerazporejanje, je na današnji tiskovni konferenci vlade opozoril Jelko Kacin. Tako bi lahko znotraj regije domovi "posojali" kadre v enote, kjer je več okuženih. S tem bi nadomestili manko ljudi, ki so v karanteni. 

Je pa ministrstvo za zdravje pozvalo župane, naj govorijo z direktorji zdravstvenih domov. "Pričakujem, da bo minister obvestil vlado, kaj so storili v zvezi s tem," je dodal Kacin. 

Stroški za zdravstvene domove in koncesionarje se krijejo prepočasi

Da so zdravstveni domovi v težavah zaradi velikih obremenitev, je poudaril tudi župan Občine Pivka, Robert Smrdelj, ki je opozoril, da vzporedno nastajajo drugačne težave, in sicer se prepočasi krijejo stroški za zdravstvene domove in koncesionarje. "Tu bo potrebno usklajeno, aktivno dejanje, treba bo ukrepati. Župani sicer lahko apeliramo na zdravstvene domove, a brez ministrstva za zdravje se bodo stvari premikale prepočasi," je pojasnil Smrdelj. Zadeve namreč po njegovem mnenju trenutno ne delujejo najbolje. 

Kacin pa je povedal, da naj bi predsednik vlade Janez Janša ministrstvu za zdravje postavil rok, do katerega morajo sredstva nakazati na račune zdravstvenih domov.

Smrdelj je pojasnil še, da je bil v kontaktu z ministrstvom že pred izbruhom okužb v Pivki, a da niso dorekli jasnih pravil. To pa po njegovem ne sme biti razlog, da smo neaktivni, sploh na področju jemanja brisov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:42 16.september 2020.

    Bravo, Gantar&co, namesto z temi vprašanji se ukvarja z kadrovanjem v Desusu. Predlagam, da se ga interpelira zaradi nedela, neodgovornosti, neučinkovitosti, predvsem pa nesposobnosti. Kje ste opozicija !