Slovenija
17805 ogledov

V tej slovenski občini dodatne omejitve in zapiranja zaradi naraščanja okužb

Covid in otroci Profimedia
Okužbe so vdrle v osnovno šolo ter v podjetje Pivka perutninarstvo.

Prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov

S porastom okužb se spopadajo tudi v Pivki, kjer imajo trenutno 11 aktivnih okužb. Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije so za 10 dni prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov in izvajanje vseh kulturnih in športnih prireditev v občini v zaprtih prostorih. Na prostem se prireditve ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil NIJZ lahko odvijajo. 

Vse občane so prosili, naj preložijo vsa načrtovana praznovanja obletnic, rojstnih dni in piknikov, podjetja pa, da zagotovijo zaposlenim izvajanje vseh potrebnih samozaščitnih ukrepov (pravilna uporaba maske, razkuževanje rok…). "Če imate vročino ali  se slabo počutite ne hodite v službo in pokličite osebnega zdravnika," so še zapisali na uradni spletni strani občine.

Okužba vdrla v šolo in v eno večjih podjetij v občini

V karanteni je trenutno en razred Osnovne šole Pivka - 9. razred, starši otrok v karanteni so bili o okužbi obveščani s strani osnovne šole, dobili so tudi navodila epidemiologov. Skupno je po navedbah župana Roberta Smrdelja v karanteni 68 oseb, je pa za TV Slovenija potrdil tudi, da naj bi se ena izmed potrjeno okuženih oseb še v soboto kljub karantenski odločbi sprehajala po pivškem nakupovalnem centru.

Eno od novih žarišč okužb v pivški občini je podjetje Pivka perutninarstvo, kjer je bilo do včeraj 20 potrjenih okužb. Kot je v sporočilu za javnost zapisal Janez Rebec, predsednik uprave Pivke in direktor Delamarisa, so po obvestilu o potrditvi okužb zaposlenih nemudoma obvestili NIJZ.

"Povečali smo frekvenco razkuževanj prostorov, preventivno smo testirali večje število zaposlenih ter okrepili druge preventivne ukrepe. Ponovno smo organizirali delo od doma, kjer je to mogoče, ter pričeli z merjenjem temperature. Krizni tim, ki smo ga ustanovili že pred uradno epidemijo, ukrepe prilagaja v skladu z dogovori z NIJZ, območne enote Koper ter službami regijske Civilne zaščite. O potrebnih ukrepih se posvetujemo tudi s pristojno službo medicine dela. Situacijo nadzorujemo, zaposlene o vseh ukrepih tekoče obveščamo, ves čas pa zagotavljamo nemoten proces ter varne in kakovostne izdelke."

covid-19 UKC Covid-19 Zdravje Včeraj boljši rezultat, a manj testov. To so občine z dodatnimi okužbami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Avatar Odinstenna
    Odinstenna 01:01 15.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • letepe8405 21:50 14.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • blayo 18:39 14.september 2020.

    Šolam so pustili, da se zorganizirajo po svoje, zdaj pa šole jokajo, da nimajo natančnih navodil. Če bi jim dali natančna navodila pa spet ne bi blo OK.