Slovenija
25300 ogledov

Okužbe v zdravstvenem domu. Poziv tistim, ki so bili na pregledu.

covid-19 UKC UKC LJ
Nove okužbe v zdravstvenih in ustanovah oskrbe.

"Obveščamo vas, da je bilo pri dveh zaposlenih v zdravstvenem domu Ivančna Gorica ugotovljen pozitiven izvid brisa na covid -19," so objavili na spletni strani te zdravstvene ustanove. 

Direktor Janez Zupančič izpostavlja, da so bili izvedeni vsi ukrepi, ki so bili posredovani s strani epidemiološke službe ter hkrati nagovarja tiste, ki so zdravstveni dom obiskali: "Opozarjamo bolnike, ki so bili v četrtek, 10. septembra, popoldne ali v petek, 11. septembra dopoldne v splošni ambulanti zdravstvenega doma, da se opazujejo. V kolikor pri sebi opazijo kakršnekoli znake respiratornega infekta, naj takoj obvestijo svojega izbranega zdravnika." 

Oteženo delo v UKC Maribor 

S težavami se soočajo tudi v UKC Maribor. Na Twitterju so objavili, da je naraščanje števila okuženih z virusom SARS-Cov-2 ohromilo delo na Kliniki za interno medicino v štajerski prestolnici. 

Naraščanje števila hospitaliziranih covid-19 bolnikov prav tako zavira delo na Kliniki za gineologijo in Kliniki za kirurgijo, so objavili. 

Osem oskrbovancev in dva zaposlena

V Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu je medtem po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih osem oskrbovancev in dva zaposlena. Štirje stanovalci so na zdravljenju na negovalnem oddelku v novomeški bolnišnici, njihov povratek v dom pa pričakujejo v prihodnjih dneh, je povedal direktor doma Tomaž Lenart.

V rdeči coni doma so nameščeni štirje okuženi stanovalci, vsi se počutijo dobro, je povedal Lenart. Po njegovih besedah je njihov dom specifičen, saj v njem prebivajo osebe s težavami v duševnem zdravju, zato jih je težko obdržati v sobah. Njihovi stanovalci prebivajo v več enotah, tudi zaposleni delajo v posamezni enoti in ne prihaja do njihovega mešanja.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Krek: "Lahko si samo zamislite, kako bo čez 14 dni"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Odinstenna
    Odinstenna 01:01 15.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • rifeme9696 11:17 14.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com