Slovenija
1091 ogledov

Nov izbruh v domu starejših

dom upokojencev Anže Petkovšek
V Pegazovem domu v Rogaški Slatini so potrdili dodatne okužbe z novim koronavirusom.

Skupno so doslej okužbe potrdili pri 13 stanovalcem in trem zaposlenim, je povedala direktorica doma Kristina Kampuš. Potem ko so v nedeljo v domu potrdili prvo okužbo z novim koronavrusom, so v ponedeljek odvzeli brise 128 stanovalcem in 24 zaposlenim.

Zaradi potrjene okužbe je bilo v novomeško bolnišnico premeščenih 10 stanovalcev, dva sta na zdravljenju v šempetrski bolnišnici, eden pa v ljubljanskem kliničnem centru.

"Stanovalci, ki so trenutno v bolnišnicah, se bodo predvidoma čez nekaj dni vrnili v Pegazov dom in bodo nameščeni v t. i. rdečo cono, ki jo v domu vzpostavljamo v tem času. Gre za povsem ločeno skupino, brez stikov z ostalimi stanovalci v domu. Po protokolu Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo vsi stanovalci ponovno testirani čez sedem dni, nekateri, ki so imeli tesnejše stike z okuženimi, pa še ta teden," je pojasnila Kampuševa.

zdravstveni dom Ljubljana Slovenija Ministrstvo za zdravje dolgov do zdravstvenih domov še ni poravnalo

Dejala je, da je večina stanovalcev z okužbo brez simptomov, nekateri pa imajo blažje simptome okužbe.

V domu so zaradi izbruha okužbe primorani izvesti nekatere začasne premestitve, da bi preprečili možnost prenosa okužbe. Zdravstveno stanje ostalih stanovalcev v domu pa je brez sprememb, še pravi Kampuševa.

V domu imajo 130 stanovalcev, od tega se dva že nekaj časa zdravita v bolnišnici, zaposlenih pa je 75 oseb.

covid-19 UKC Zdravje Nov rekord po številu potrjenih okužb

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.