Nov udarec za Pivčevo. Iz stranke izstopil vodja pokrajinskega odbora.

Foto: Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Foto: Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Njegov pokrajinski odbor je Pivčevo še prejšnji teden odločno podprl.
Oglej si celoten članek

Razlogov za izstop naj ne bi navedel

Portal necenzurirano.si poroča, da je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec danes izgubila enega najpomembnejših zaveznikov v stranki DeSUS, vodjo pokrajinskega odbora Podravje. Srečko Felix Krope naj bi danes izstopil stranke z besedami: "Hvala, ker sem vas spoznal". Razlogov za izstop naj ne bi navedel.

Krope je bil nekdanji policist, načelnik PU Slovenj Gradec in predsednik Lovske zveze Slovenije, ki je v DeSUS vstopil šele leta 2018 - po informacijah portala necenzurirano.si naj bi imel eno od ključnih vlog pri rušenju nekdanjega predsednika stranke Karla Erjavca. 

Pokrajinski odbor pod njegovim vodstvom Pivčevo podprl

Prejšnji teden je bil pokrajinski odbor Podravje eden izmed treh odborov, poleg PO Koroška in PO Severna Primorska, ki so javno podprli svojo predsednico. 

Tako so zapisali na uradni spletni strani stranke DeSUS: "PO Podravje ostro obsoja javne napade posameznih članov stranke, usmerjane na vodstvo stranke in poslanko skupino z njihovimi jasnimi cilji, destabilizirati stranko, skregati članstvo ter zapustiti vladno koalicijo. Tovrstni napadi na stranko se izrazito kažejo kot posledica osebnih kariernih ambicij posameznikov, kateri so prepričani, da mora stranka le njim zagotoviti posebne bonitete oziroma položaje. Javno kritizerstvo nima ničesar skupnega z demokratično razpravo v stranki, kjer je preko svojih organov še kako zaželjena in jo podpiramo. PO DeSUS Podravje je v preteklosti in tudi danes zagovarjal stališče, da je stranka pomembnejša od posameznika, kar pomeni, da ne bomo nikoli žrtvovali stranke za uspehe posameznikov."

Vsiljevanje kadrov izven stranke?

Krope, kot kaže, tega mnenja ni delil. Neuradno naj bi bil sicer eden od kandidatov za ministrski položaj v uradu za demografska vprašanja, poročajo novinarji portala necenzurirano.si. Krope naj bi v času predsedovanja Pivčeve postal tudi član sveta UKC Maribor.

Po podatkih necenzurirano.si, naj bi Pivčevi v zadnjih tednih očital vsiljevanje kadrov izven stranke. Na čelu podravskega odbora pa naj bi Kropeta zdaj zamenjala Zdenka Gajzer, lanskoletna kandidatka za evroposlanko.

dezurni@zurnal24.si

Nesoglasja v stranki To je vodstvo DeSUS odločilo glede sodelovanja z Janšo

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 50

  • 07:04 23. Julij 2020.

    penzionisti so prišli do spoznanja, da jim je Janša podtaknil svojo kuzlo

  • 19:51 22. Julij 2020.

    komunjare anarhistične a potrebujete razpiratorje? vidim, da vam jemlje sapo

  • 19:40 22. Julij 2020.

    Pa pa, veliki plešasti. Sestavil si vlado na osnovi glasov, ki ti niso bili namenjeni. Kar prihaja, je samo korekcija, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.