Slovenija
20632 ogledov

Nov udarec za Pivčevo. Iz stranke izstopil vodja pokrajinskega odbora.

DeSUS, Aleksandra Pivec Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Njegov pokrajinski odbor je Pivčevo še prejšnji teden odločno podprl.

Razlogov za izstop naj ne bi navedel

Portal necenzurirano.si poroča, da je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec danes izgubila enega najpomembnejših zaveznikov v stranki DeSUS, vodjo pokrajinskega odbora Podravje. Srečko Felix Krope naj bi danes izstopil stranke z besedami: "Hvala, ker sem vas spoznal". Razlogov za izstop naj ne bi navedel.

Krope je bil nekdanji policist, načelnik PU Slovenj Gradec in predsednik Lovske zveze Slovenije, ki je v DeSUS vstopil šele leta 2018 - po informacijah portala necenzurirano.si naj bi imel eno od ključnih vlog pri rušenju nekdanjega predsednika stranke Karla Erjavca. 

Pokrajinski odbor pod njegovim vodstvom Pivčevo podprl

Prejšnji teden je bil pokrajinski odbor Podravje eden izmed treh odborov, poleg PO Koroška in PO Severna Primorska, ki so javno podprli svojo predsednico. 

Tako so zapisali na uradni spletni strani stranke DeSUS: "PO Podravje ostro obsoja javne napade posameznih članov stranke, usmerjane na vodstvo stranke in poslanko skupino z njihovimi jasnimi cilji, destabilizirati stranko, skregati članstvo ter zapustiti vladno koalicijo. Tovrstni napadi na stranko se izrazito kažejo kot posledica osebnih kariernih ambicij posameznikov, kateri so prepričani, da mora stranka le njim zagotoviti posebne bonitete oziroma položaje. Javno kritizerstvo nima ničesar skupnega z demokratično razpravo v stranki, kjer je preko svojih organov še kako zaželjena in jo podpiramo. PO DeSUS Podravje je v preteklosti in tudi danes zagovarjal stališče, da je stranka pomembnejša od posameznika, kar pomeni, da ne bomo nikoli žrtvovali stranke za uspehe posameznikov."

Vsiljevanje kadrov izven stranke?

Krope, kot kaže, tega mnenja ni delil. Neuradno naj bi bil sicer eden od kandidatov za ministrski položaj v uradu za demografska vprašanja, poročajo novinarji portala necenzurirano.si. Krope naj bi v času predsedovanja Pivčeve postal tudi član sveta UKC Maribor.

Po podatkih necenzurirano.si, naj bi Pivčevi v zadnjih tednih očital vsiljevanje kadrov izven stranke. Na čelu podravskega odbora pa naj bi Kropeta zdaj zamenjala Zdenka Gajzer, lanskoletna kandidatka za evroposlanko.

dezurni@zurnal24.si

Aleksandra Pivec Nesoglasja v stranki Slovenija To je vodstvo DeSUS odločilo glede sodelovanja z Janšo
 

 
Komentarjev 50
 • e490e0da205d79a3481a2fbdd6cf18a53e6092f1 07:04 23.julij 2020.

  penzionisti so prišli do spoznanja, da jim je Janša podtaknil svojo kuzlo

 • Avatar right
  right 19:51 22.julij 2020.

  komunjare anarhistične a potrebujete razpiratorje? vidim, da vam jemlje sapo

 • arthur 19:40 22.julij 2020.

  Pa pa, veliki plešasti. Sestavil si vlado na osnovi glasov, ki ti niso bili namenjeni. Kar prihaja, je samo korekcija, kot bi rekli na borzi. Imel si priložnost, da bi v začetku epidemije poenotil večino Slovencev, pa si jo zakockal ...prikaži več v 72 urah. Pa pa ...

Sorodne novice