Slovenija
4352 ogledov

Pivčevi še ena nezaupnica

Aleksandra Pivec Saša Despot
Nemiri v stranki DeSUS ne jenjajo.

V DeSUS po spravljivih tonih vodstva pred tednom dni ne potihnejo nemiri zaradi nezadovoljstva dela članstva na račun predsednice Aleksandre Pivec in koalicije. Medtem ko iz stranke poročajo o podpori nekaj pokrajinskih odborov vodstvu, pa je v javnost pricurljala informacija o tem, da je Pivčeva dobila nezaupnico v celjskem pokrajinskem odboru.

Po viharju zaradi dogajanja na seji ljubljanske pokrajinske organizacije, ki je Pivčevi izrekla nezaupnico, je vodstvo DeSUS pred tednom dni sklenilo, da Pivčevo podpira pri nadaljnjem vodenju stranke in da nadaljujejo z delom v koaliciji skladno z zavezami iz koalicijske pogodbe.

Dogajanje po seji ljubljanskega odbora so zaznamovali očitki o konstruktu, na zapisnik seje pa še čakajo, je danes v izjavi po seji vlade pojasnila Pivčeva.

"Stvar interpretacije"

Mediji pa danes poročajo o nezaupnici v celjskem pokrajinskem odboru, ki se je sestal v sredo. Predsednica pokrajinskega odbora Brigita Čokl je za Večer potrdila, da Pivčeve ne podpirajo, ali je to strogo rečeno nezaupnica, pa je stvar interpretacije.

"Dejstvo je, da smo nezadovoljni, ker se spreminja značaj stranke, ker se ne spoštuje vrednot, ker smo prešli vse meje sprejemljive tolerantnosti do ideologije, do skrajne meje, ki je sprememba medijske zakonodaje. Tu se naše poti ločujejo. In če predsednica meni, da se ne bo spuščala na ta področja, potem ni izbrala pravega ljudstva, oziroma, mi nismo izbrali prave predsednice," pravi Čoklova. Po njenih navedbah so se izrekli o delovanju DeSUS v vladi in o predsednici stranke.

Veliko naj bi jih srečanje bojkotiralo

Pivčeva je po seji vlade dejala, da po njenih prvih informacijah v celjskem odboru niso glasovali o nezaupnici, ampak o tem, ali so še naklonjeni delu v koaliciji ali ne. Je pa prejela poročilo, da je veliko članov območnih in občinskih odborov te pokrajine bojkotiralo srečanje, je pojasnila.

Medtem je po njenih besedah v dveh pokrajinskih odborih prejela 100-odstotno podporo. Tudi iz DeSUS so sporočili, da so se v minulih dneh sestali nekateri pokrajinski odbori stranke in podprli vodstvo stranke.

Kot so povzeli, pokrajinski odbor DeSUS za Koroško izreka "trdno podporo vodstvu stranke DeSUS in daje odklonilno stališče glede poskusov posameznikov ali skupin za ustvarjanje notranjega nezadovoljstva v stranki".

Tudi pokrajinski odbor Podravje "ostro obsoja javne napade posameznih članov stranke, usmerjane na vodstvo".

Pokrajinska organizacija Severne Primorske pa poziva vodstvo DeSUS, "da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov".

Po besedah Pivčeve so vedeli, da odhod v desnosredinsko koalicijo ne bo preprost, kot tudi delo v njej ni. Spomnila je, da je na eni strani pozitivno delo na vsebinskem področju, medtem ko pretrese povzroča drugi del, kot je denimo odpiranje ideoloških tem.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 22
 • Janez Zorman 10:35 18.julij 2020.

  Problem, ki ga vidijo bivši komimafijski ostareli uzurpatorji je v tem, da Pivčeva ne dela več po njihovem nareku in da besedo v stranki dobivajo običajni upokojenci, ne pa neki Heinzi, Čokle, Pogačarji in podobni extra prihodkarji.

 • Avatar vec
  vec 00:41 17.julij 2020.

  400 nezaoupnic ne bo pomagalo, ker pusherji so vedno dva trije, ostali se stinjajo, pač doktrina levakov ki nočejo ostat na suhem

 • sam1 22:47 16.julij 2020.

  Ja,ampak sedaj je ugotovila celo to ,da je 3 več od 7 in jo večina od desetih okrajnih odborov podpira.....

Sorodne novice